Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1552

Wątek: Canon EOS R6

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie Odp: Canon EOS R6

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
    Bolączką RP ( jako beckupu czy drugiego body ) są niekompatybilne baterie z R i R6
    Pełna zgoda, ale jeden czy dwa aku więcej w torbie która wazy 10kg naprawde nie robi róznicy (ja kupiłem dodatkowy, oryginalny aku do RP a potem widziałem niezłe zamienniki) ale jak w tym watku mówimy o RP, to kazdemu polecam do niego dokupic oryginalny grip/bardziej uchwyt (bo grip to okreslenie w tym wypadku troche na wyrost) z tym 'ustrojstwem" genialnie sie poprawia trzymanie w łapie
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Cytat Zamieszczone przez tombas Zobacz posta
    Pełna zgoda, ale jeden czy dwa aku więcej w torbie która wazy 10kg naprawde nie robi róznicy (ja kupiłem dodatkowy, oryginalny aku do RP a potem widziałem niezłe zamienniki) ale jak w tym watku mówimy o RP, to kazdemu polecam do niego dokupic oryginalny grip/bardziej uchwyt (bo grip to okreslenie w tym wypadku troche na wyrost) z tym 'ustrojstwem" genialnie sie poprawia trzymanie w łapie
    No oczywiście, że nie robi różnicy. Pytanie tylko jak daleko masz do tej torby
    Ja tylko dążyłem do tematu wyżej, że lepiej zestaw R6 plus R niż RP moim zdaniem.

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
    Ja tylko dążyłem do tematu wyżej, że lepiej zestaw R6 plus R niż RP moim zdaniem.
    i znowu pełna zgoda, jak mawiał klasyk " to oczywista oczywistość"
    ale... czasem jak kasa nie puszcza, to lepiej kupić tańszy/mniej kompatybilny backup (ale w duzym stopniu zapewniajacy dokonczenie zlecenia na akceptowalnym poziomie) i np. dodatkowe szkiełko lub jak to było w moim wypadku, RP kupiłem "po piniądzach" mając 5DIV żeby zobaczyć z czym to sie je, te bezlustra, i potem to juz poleciało
    Ostatnio edytowane przez tombas ; 10-03-2022 o 19:39
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Cytat Zamieszczone przez tombas Zobacz posta
    i znowu pełna zgoda, jak mawiał klasyk " to oczywista oczywistość"
    ale... czasem jak kasa nie puszcza, to lepiej kupić tańszy/mniej kompatybilny backup (ale w duzym stopniu zapewniajacy dokonczenie zlecenia na akceptowalnym poziomie) i np. dodatkowe szkiełko lub jak to było w moim wypadku, RP kupiłem "po piniądzach" mając 5DIV żeby zobaczyć z czym to sie je, te bezlustra, i potem to juz poleciało
    Fakt i zgoda były Rp za grosze w pewnym momencie a jednak przyjemnością użytkowania i celnością biją serię 6d

Uprawnienia umieszczania postów