Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1559

Wątek: Canon EOS R6

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: Canon EOS R6

W R6 Menu karty NASTAWY w 2 zakładce jest "Oszczędzanie energii". Zgodnie z instrukcją można ustawić w aparacie po jakim czasie bezczynności wyłączy się: Wyśw. wył.(tj. ekran); Autom. wyłącz. (tj. jak rozumiem aparat); wizjer wyłącz. (tj. wizjer). Po ustawieniu wybranej jednostki czasu ekran i wizjer wyłącza się w zadanym czasie (z pewnymi odchyłkami +/- na kilka przeprowadzonych prób). Ale NIE ROZUMIEM dlaczego jak ustawię Autom. wyłącz. (czyli jak rozumiem wyłączenie aparatu) na 30 sek. to nic się nie dzieje tylko aparat wyłączy się po czasie na jaki jest ustawione wyłączenie ekranu (przy załażeniu że nie patrzę w wizjer w tym czasie). DO CZEGO JEST FUNKCJA AUTOM.WYŁĄCZ. i kiedy działą???

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Cytat Zamieszczone przez tornado17 Zobacz posta
    W R6 Menu karty NASTAWY w 2 zakładce jest "Oszczędzanie energii". Zgodnie z instrukcją można ustawić w aparacie po jakim czasie bezczynności wyłączy się: Wyśw. wył.(tj. ekran); Autom. wyłącz. (tj. jak rozumiem aparat); wizjer wyłącz. (tj. wizjer). Po ustawieniu wybranej jednostki czasu ekran i wizjer wyłącza się w zadanym czasie (z pewnymi odchyłkami +/- na kilka przeprowadzonych prób). Ale NIE ROZUMIEM dlaczego jak ustawię Autom. wyłącz. (czyli jak rozumiem wyłączenie aparatu) na 30 sek. to nic się nie dzieje tylko aparat wyłączy się po czasie na jaki jest ustawione wyłączenie ekranu (przy załażeniu że nie patrzę w wizjer w tym czasie). DO CZEGO JEST FUNKCJA AUTOM.WYŁĄCZ. i kiedy działą???
    Normalnie jest tak, że np. po 15s wyłącza się wyświetlacz ale aktywne są przyciski. Po 30s wyłącza się aparat i można go wybudzić spustem albo wyświetlaniem obrazów.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    Normalnie jest tak, że np. po 15s wyłącza się wyświetlacz ale aktywne są przyciski. Po 30s wyłącza się aparat i można go wybudzić spustem albo wyświetlaniem obrazów.
    To u mnie ekran-ta część ruchoma, obrotowa wyłącza się po czasie np 3 min jesli tak mam ustawione Wyśw. wył a jak mam jednocześnie ustawione Autom. wyłącz. (czyli jak rozumiem wyłączenie aparatu) na 30 sek. to nic się nie dzieje po upływie tych 30 sek. tylko ekran wyłączy się po czasie na jaki jest ustawione wyłączenie ekranu czyli po 3 min (jesli ustawię na 3 min). I po tym czasie mogę wybudzic aparat spustem lub wyświetleniem obrazów. Cały czas nie rozumiem do CZEGO JEST FUNKCJA AUTOM.WYŁĄCZ :-(

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez tornado17 Zobacz posta
    Jak to kiedy? Zawsze po zadanym czasie bezczynności. Ja nie używałem wyłącznika nigdy w Canonach bo zawsze było to "auto", nawet gdy aparat leży przez parę tygodni nic to się nie dzieje.
    A, w przypadku obiektywów RF trzeba użyć wyłącznika aby obiektyw zaparkował.

Uprawnienia umieszczania postów