Pokaż wyniki od 1 do 10 z 126

Wątek: Pomoc w wyborze body -pilne

Widok wątkowy

Dopiero zaczyna Awatar RenOBUDOWAsoczewka
    Miasto
    KRUSZYN

Domyślnie Odp: Pomoc w wyborze body -pilne

Wszystkie trzy wymienione to raczej takie sprzęty jak każdy do 2-3 tyś aps-c tak sobie to nie znaczy że do bani są takie bo takie mają możliwości i na takich też się nauczy córka.
    Ja uważam że lepszy jest Canon 60d z wymienionych przez poszukującego tatę choć i 70 i 80 i 90d są odświeżonymi wersjami 60 i nowsze, ale wystarczą do nauki.
    Sześćdziesiątki są po ok 900 zł używane, a potem można jakiś 5 d mk II czy III jeżeli do 3 tyś nie znajdziesz jest czasem pełno okazji między 1000-3000 tyś zł niemniej co kupisz to kwestia twojego wyboru?>
    A jest tych lustrzanek bardzo dużo i każda ma jakieś swoje lepsze czy gorsze strony i nawet te z górnej półki zawsze coś jeszcze mają co powinno pomóc w fotografowaniu, a nawet najprostsza lustrzanka za budżetową kwotę do 1000 zł nadaje się do nauki i tylko kwestią nauki jest zrozumienie podstaw i całego warsztatu fotograficznego krok po kroku.
    Spotykałem różnych fotografów opisujących na swoich blogach jak to na 1dmk4 czy 1 dx robią zdjęcia i że są super zawodowcami a zdjęcia takie sobie jak widzę robią więc to nie sprzęt a człowiek jest ważny i to podstawa może ktoś myśli inaczej?.sam przeszedłem od podstaw 2 szkoły fotografii zawodową i technika foto i po tych szkołach i dodatkowym fotografowaniu czynnie tyle lat nie śmiałem nawet pomyśleć o sobie zawodowy czy profesjonalny fotograf.
    I teraz po 50 latach fotografii analogowej i cyfrowej dalej się uczę i jako tako mam za sobą jakiś warsztat, ale fotografia tak się rozwija i jest taką dziedziną sztuki że nieraz nas zaskakuje ?niemniej każdy się uczy poprzez kontakt ze sprzętem, książki, dobrzy nauczyciele też zasieją pasję
    Ostatnio edytowane przez RenOBUDOWAsoczewka ; 25-10-2021 o 18:35

Uprawnienia umieszczania postów