Cytat Zamieszczone przez Bumber Zobacz posta
Jakiś czas temu pytałem w tym wątku o pomoc w wyborze obiektywu portretowego do Canona R, teraz moge pochwalić się efektem tych poszukiwań.

Ostatecznie stanęło na dwóch Sigmach z serii Art: 85/1.4 (niezły klocuch) oraz 35/1.4. W ramach szerokiego kąta dorzuciłem 16-35/4 (kupiony od forumowicza @szandor, egzemplarz praktycznie bez śladów użytkowania). Razem z moim dotychczasowym 70-200/4 będą stanowiły komplet. W najbliższym czasie pokuszę się jeszcze o C50/1.4, w dalszej perspektywie o C135/2.

Nie uniknąłem fatum torby pełnej stałek ale jakoś zoomy w zakresie 24-105 mnie nie przekonały (głównie ceną oraz dostęnością).

Dzięki wszystkim za pomoc w wyborze

Teraz muszę jeszcze ogarnąć jak wydłużyć czas naświetlania ponad 1/125s w Canonie R, chyba jeszcze nie ogarniam tego aparatu.
Daruj sobie Canon 50 1.4 - to szajs jest nie warty pieniędzy. Testowałem dwa dni temu na plenerze. Połowa zdjeć do kosza bo ostrość gdzie chce. Dla mnie nie akceptowalna jakość poniżej F2,5 Już lepiej RF 50 1.8 lepiej optycznie i zdecydowanie pewniej z AF.

W eRce wejdź w nastawienia ISO/autoISO i tam ustaw minimalny czas na 1/250.