Czy ktoś z Was ma ten obiektyw i używa go z R6?Aktualnie mam 70-200 2.8L I wersję ( od 11 lat ) i zastanawiam się czy jest już czas i sens wymiany?Może ktoś miał podobny dylemat?Aparatu i obiektywu używam głównie do zdjęć sportowych w hali.
Czy ktoś z Was ma ten obiektyw i używa go z R6?Aktualnie mam 70-200 2.8L I wersję ( od 11 lat ) i zastanawiam się czy jest już czas i sens wymiany?Może ktoś miał podobny dylemat?Aparatu i obiektywu używam głównie do zdjęć sportowych w hali.
tak, mam, do sportu bedzie idealny,kilka lat temu miałem wer I ef 70-200 f/2.8 i go nie znosiłem. Te RF jest inny, jest bardzo, bardzo ostry, oraz super szybki, jedno co mnie denerwuje to mocowanie statywowe przeszkadza w kręceniu zoomem, (zwyczajnie to szkło jest kompaktowe i nie mieszcze sie komfortowo z reka (oczywiscie jest ono zdejmowalne)
jeszcze kwestia obrazka, i tu pojawiaja sie powazne minusy, generalnie jestem ślubniakiem, sprzedałem canona 85mm f/1.4 oraz canona 135 f/2 żeby zakupic w/w szkieło, no i żal mi obrazka i tego trudnego do nazwania efektu WOW jaki daje każdy "pstryk" z 135-tki :-(
Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
(R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)