Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Zmiana z PC na lapka, konkretnie dell 7480

Mieszany widok

Uzależniony Awatar mwitek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie Odp: Zmiana z PC na lapka, konkretnie dell 7480

Cytat Zamieszczone przez K_f Zobacz posta
    Ten Dell 7480, matryca 14' (cena jest dobra) do internetu się jeszcze nada, ale już LR i Photoshop będą się męczyć. Wg mnie poszukaj czegoś lepszego.
    Może tak być, tylko czy znajde lepsze rozwiazanie za ok 1000zł?

Coś już napisał
    Miasto
    Lubuskie

raczej nie, w tej cenie to jest dobry wybór.
    K.F. Pozdrawiam

Instagram
    InstagramII

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez mwitek Zobacz posta
    Może tak być, tylko czy znajde lepsze rozwiazanie za ok 1000zł?
    Okazjonalnie używam LR na lapku z I5 3340M i da się na tym od biedy popracować. Do tego SSD i zewnętrzny monitor. Pod względem wydajności 6300 jest trochę lepszy od 3340.

Uzależniony Awatar mwitek
    Miasto
    Łódź

Cytat Zamieszczone przez Tom77 Zobacz posta
    Okazjonalnie używam LR na lapku z I5 3340M i da się na tym od biedy popracować. Do tego SSD i zewnętrzny monitor. Pod względem wydajności 6300 jest trochę lepszy od 3340.
    Wiesz teraz pracuje na q6600, ale okazjonalnie na lapku z ryzenem i 8gb ram, czuć różnicę. Choć nie tak bardzo jak się spodziewałem.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez mwitek Zobacz posta
    Wiesz teraz pracuje na q6600, ale okazjonalnie na lapku z ryzenem i 8gb ram, czuć różnicę. Choć nie tak bardzo jak się spodziewałem.
    Nie wiem co do czego porównujesz. Najtańszy Ryzen będzie wydajniejszy od tego co masz. Kupując lapka z 6300 raczej nie liczyłbym na dużą zmianę, będzie podobnie na plus w stronę lapka. Zazwyczaj wymieniając sprzęt liczy się na duży wzrost wydajności i spokój na kilka, no powiedzmy 2 lata, tutaj masz bardziej zamianę w stronę mobilności a nie wydajności. Jeżeli chodzi o ryzena to mam w domu 2600 ale używam też topowego ryzena, obydwa spełniają swoje zadania, dużo zależy od tego co potrzebujesz - ten laptop za 1000zł to świetny i zarazem badziewny sprzęt. Mając tak niski budżet próbowałbym złożyć stacjonarny, dużo zależy od tego co masz teraz, jaki zasilacz ? ten fajny geforce co to jest ? Jeżeli chodzi o mobilność, czy ten laptop za 1000zł ma oryginalny zasilacz ? Jaka bateria - padlina czy zamiennik który za 3 miesiące zamieni mobilny laptop w stacjonarny...

Uprawnienia umieszczania postów