Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1204

Wątek: Co nowego nas czeka u Canona (wątek spekulacyjny)....

Mieszany widok

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie Odp: Co nowego nas czeka u Canona (wątek spekulacyjny)....

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    ale nie wazne, dopiero co był szum o R a juz sporo osob tu ma R6
    sukces systemu R jest faktem
    jak zmierzyc sukces?

nie wiem czy iloscia premier wystarczy, bo Samsung tez klepal bezlustra i wypuscil pare modeli. co wiecej, nikt nie marudzil, ze cos tam jest do d*, wszystkim sie podobalo i tez byl wielki sukces. a potem juz go nie bylo...

z punktu widzenia Canona to trzebaby znac ich zalozenia i zrewidowana (do epidemi covidu) ocene wynikow. z punktu widzenia uzytkownika... to ja nie wiem czy obecny RF da sie okreslic jako sukces. kilku typom fotografow pewnie sie podoba, wiekszosci stalej bazy Canona raczej nie. dla mnie osobiscie obecny stan RF (systemem to bym tego zdecydowanie nie nazwal) to pozar w burdelu... tu cos sie kopci, tu cos dymi, gole baby biegaja, psy szczekaja... diabli wiedza co tu z czym pasuje: korpusy albo hiper-rebelowe (RP z mizernym aku i pocietymi ficzerami) albo po*one ergonomicznie (R) albo z niedomiarem pikseli (R6) albo z nadmiarem (R5). a obiektywy to jakby ksiegowi loterie urzadzali, z przewaga kulek "szkla-mis". ani z tego kompletnego systemu sie nie da zbudowac, ani jakiegos prostego amatorskiego, ani pro... ze 2-3 lata jeszcze, zeby to zaczynalo przypominac jakas spojna calosc... sukces? w robieniu klientom wody z mozgu przede wszystkim
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Domyślnie Re: Odp: Co nowego nas czeka u Canona (wątek spekulacyjny)....

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    jak zmierzyc sukces?

nie wiem czy iloscia premier wystarczy, bo Samsung tez klepal bezlustra i wypuscil pare modeli. co wiecej, nikt nie marudzil, ze cos tam jest do d*, wszystkim sie podobalo i tez byl wielki sukces. a potem juz go nie bylo...

z punktu widzenia Canona to trzebaby znac ich zalozenia i zrewidowana (do epidemi covidu) ocene wynikow. z punktu widzenia uzytkownika... to ja nie wiem czy obecny RF da sie okreslic jako sukces. kilku typom fotografow pewnie sie podoba, wiekszosci stalej bazy Canona raczej nie. dla mnie osobiscie obecny stan RF (systemem to bym tego zdecydowanie nie nazwal) to pozar w burdelu... tu cos sie kopci, tu cos dymi, gole baby biegaja, psy szczekaja... diabli wiedza co tu z czym pasuje: korpusy albo hiper-rebelowe (RP z mizernym aku i pocietymi ficzerami) albo po*one ergonomicznie (R) albo z niedomiarem pikseli (R6) albo z nadmiarem (R5). a obiektywy to jakby ksiegowi loterie urzadzali, z przewaga kulek "szkla-mis". ani z tego kompletnego systemu sie nie da zbudowac, ani jakiegos prostego amatorskiego, ani pro... ze 2-3 lata jeszcze, zeby to zaczynalo przypominac jakas spojna calosc... sukces? w robieniu klientom wody z mozgu przede wszystkim
    Idealnie podsumowana strategia canona od lat bazująca na niemożliwych wyborach pomiędzy dawkowanych łyżeczką przy kolejnych premierach aparatów. O tym samym napisał autor artykułu: https://blog.cyfrowe.pl/dlaczego-kup...rm1m9y2kk6vIUk

Wielki sukces na miarę użytkownika miotającego pomiędzy kilkoma puszkami z powodów wspomnianych przez w poprzednim wpisie punktująca obecne na rynku R-ki. Domniemywać należy, że tym właściwym aparatem , w którym zebrane zalety poprzednich R-ek będzie R3.
    Ostatnio edytowane przez candar ; 17-06-2021 o 20:37
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Domyślnie Odp: Re: Odp: Co nowego nas czeka u Canona (wątek spekulacyjny)....

Cytat Zamieszczone przez candar Zobacz posta
    Domniemywać należy, że tym właściwym aparatem , w którym zebrane zalety poprzednich R-ek będzie R3.
    Niestety cena R3 skutecznie ostudzi zapał.

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Domyślnie Re: Odp: Re: Odp: Co nowego nas czeka u Canona (wątek spekulacyjny)....

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
    Niestety cena R3 skutecznie ostudzi zapał.
    Zapewne tak. Mniemam , ze R3 będzie faktycznie kumulacją wszystkich najlepszych dotychczasowych rozwiązań systemu R (nowa matryca CMOS BSI 30 Mpix) ale cena będzie odpowiednia do onej "kumulacji". Zwykłym zjadaczom chleba pozostanie miotanie się po poprzednich R-kach szukając złotego środka. Ale nie poczuję się zaskoczony brakiem obecności kilku funkcji zarezerwowanych dla R1.
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Uprawnienia umieszczania postów