Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1965

Wątek: Canon EOS R5

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: Canon EOS R5

Hm, napotkałem na mały "problem" w ustawieniach - nie wiem, czy to tak ma być, czy może ja po prostu nie umiem tego ustawić.
    Chodzi o pracę przy zamkniętym tylnym ekranie. W takiej sytuacji EVF świeci się niezależnie od tego czy jest przy nim oko czy nie - trochę głupie ze względu na zużycie baterii - a chciałbym mieć komfort nie wyłączania aparatu za każdym razem. Przy łażeniu po górach czy tam innych sytuacjach sprawa przydatna.
    Wdawało by się, że normalną styauacją powinno być to, że EVF włącza się tylko kiedy przykładam do niego oko..

P,paw
    https://pawel.online | R5mk2 | RF 14-35 f/4 L | RF 24-105 f/4 L | RF 70-200 f/4 L| RF 100-500 f/4.5-7.1 L | RF 50 f/1.8 STM | RF 1.4x | Na blogu: Nowy Jork

Coś już napisał

Domyślnie Odp: Canon EOS R5

Cytat Zamieszczone przez pawel.guraj Zobacz posta
    Hm, napotkałem na mały "problem" w ustawieniach - nie wiem, czy to tak ma być, czy może ja po prostu nie umiem tego ustawić.
    Chodzi o pracę przy zamkniętym tylnym ekranie. W takiej sytuacji EVF świeci się niezależnie od tego czy jest przy nim oko czy nie - trochę głupie ze względu na zużycie baterii - a chciałbym mieć komfort nie wyłączania aparatu za każdym razem. Przy łażeniu po górach czy tam innych sytuacjach sprawa przydatna.
    Wdawało by się, że normalną styauacją powinno być to, że EVF włącza się tylko kiedy przykładam do niego oko..

P,paw
    Ja pod przyciskiem "set" mam ustawione "wyświetlanie wyłączone", czy to przy zamkniętym ekranie czy nie, jak jest chwila przerwy to wyłączam, wtedy po przyłożeniu aparatu do oka uruchamia się wizjer jak również po naciśnięciu któregoś z przycisków.
    | R3 | R5 | RF 85L | RF 135L IS | RF 15-35L IS | RF 24-70L IS | RF 70-200L IS | RF 100-500L IS | RF 1,4x |

Uprawnienia umieszczania postów