Pokaż wyniki od 1 do 10 z 88

Wątek: Czy warto kupować nowego Canona R w listopadzie 2020...

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Czy warto kupować nowego Canona R w listopadzie 2020...

Cytat Zamieszczone przez scooter Zobacz posta
    Czy waszym zdaniem jest sens kupować „stary” korpus gdy na rynku jest już r6????

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
    Cześć.
    Jeszcze dwa tygodnie temu stałem przed dylematem EOS R czy EOS R6. Po sprawdzeniu obu kupiłem EOS R. Oczywiście że warto. Jak dla mnie za to nie warto dokładać 5 tyś. do R6. Nie wiedzieć czemu korpus za 12 000 tys. jest gorzej wykonany, fakt ma IBIS, szybciej działa autofokus ale ten plastik mnie zniechęcił.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez Arius74 Zobacz posta
    Nie wiedzieć czemu korpus za 12 000 tys. jest gorzej wykonany,....
    A jakieś konkrety? Co jest gorzej wykonane? Jakieś realne problemy ktoś zgłaszał?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    A jakieś konkrety? Co jest gorzej wykonane? Jakieś realne problemy ktoś zgłaszał?
    To co mi się nie podobało w R6, moje prywatne odczucia. Obudowa bardziej plastikowa (to czułem trzymając aparat w ręku), ocierający się ekran przy odchylaniu o górna część korpus. Reszta była lepsza czy warta swojej ceny, każdy sobie sam odpowie. Ja wybrałem R i jestem zadowolony. Oby dwa dobre korpusy każdy wybierze coś dla swoich potrzeb i wymagań.

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Domyślnie Re: Odp: Czy warto kupować nowego Canona R w listopadzie 2020...

Cytat Zamieszczone przez Arius74 Zobacz posta
    To co mi się nie podobało w R6, moje prywatne odczucia. Obudowa bardziej plastikowa (to czułem trzymając aparat w ręku), ocierający się ekran przy odchylaniu o górna część korpus. Reszta była lepsza czy warta swojej ceny, każdy sobie sam odpowie. Ja wybrałem R i jestem zadowolony. Oby dwa dobre korpusy każdy wybierze coś dla swoich potrzeb i wymagań.
    Co poniektórzy w tym wątku lubią trzeszczące obudowy w nowych i drogich aparatach i obiektywach. Ale ja z tego również dawno wyrosłem.

https://dariuszbres.pl/pojedynek-85/
    Ostatnio edytowane przez candar ; 18-11-2020 o 11:56
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Uprawnienia umieszczania postów