Jeśli jest zrobiony jak 6d albo 6d mk2 to nie do zdarcia. Deszcz, kurz, mróz, śnieg i nic. No może w pierwszym 6d się odkleiła guma i tyle.
R classic jest zrobiony lepiej od tych dwóch, ale i r66 nie może być zły (nie macałem).
Jak znajdziesz takie przykłady z Eosem 350D lub R6, Twoje wywody nabiorą innego ciężaru, niż luźne teoretyczne dywagacje. ;-)
Pzdr. Rysiek
Pozdrawiam Rysiek
Kup sony A III, lepsza matryca, stabilizacja obrazu w matrycy , lepszy AF,Eye AF w tryb AF-C, ma 4k - skalowane z 6k(Canon we wszystkich puszkach nie ma 4k, bo to jest cropowane, w sony możesz wybrać czy chcesz cropa czy FF w video), profile CLOG, nowoczesny kodek video, focus peeking, timelapse, Dwa gniazda obsługujące UHS-II, i można by tak wymieniać w nieskończoność. Teraz tanio dostaniesz, bo jest cash back od sony, używanych też pełno na allegro.
Ostatnio edytowane przez canon5dClassic ; 18-11-2020 o 23:45
Jest duzo uzywek, bo to stary model jest już długo na rynku,w lutym stuknie mu 3 lata, wyszło już kilka nowszych Sony np Sony A IV jak się możesz domyślić.
Stabilizacja, dwa sloty, najlepszy af,bezkonkurencyjne video skalowane z 6k, a cena identyczna jak oes r
Ostatnio edytowane przez canon5dClassic ; 19-11-2020 o 00:50
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
No to ja jeszcze dorzucę... Wystarczy posiedzieć na forach użytkowników Sony i się przekonać jak, np. w trakcie reportażu aparat potrafi odmówić posłuszeństwa, zawieszki które potrzebują restartu do ustawień fabrycznych... Zaskakująca praca z innymi szkłami niż Sony... No i lądują na Allegro,Olx...
Zatrzymać chwile, utrwalając je na matrycy.
Proszę Cię...
Niedawno przez dwa dni non stop robiłem A7 III sesje modową/produktową po 2.000 zdjęć dziennie , bez zwiechy. Na żadnym A7 (miałem trzy) nigdy żadnej zwiechy. Nie powtarzaj czegoś , co nie ma miejsca. Od dawna używam szkieł Sigmy , Tamrona i Canona przez MC-11.
Nigdy nie zdarzyło mi się restartować żadnego używanego przez mnie aparatu do ustawień fabrycznych (Canonie, Sony, Nikonie), tyle w temacie.
ps.
bądźmy obiektywni, proszę
ps1
A Canona R jak najbardziej warto kupić w obecnej cenie!
Ostatnio edytowane przez candar ; 03-12-2020 o 09:43
Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com
Nie używam Sony, ale z sympatii do tego co zrobili dla segmentu ML i z ciekawości "co tam za płotem" dodałem się do różnych grup i muszę potwierdzić, że takie wpisy jak "zwiecha", czy "popsuty spust migawki w a9, już drugi raz z rzędu po wymianie, po zrobieni 5-9k zdjęć" zdarzają się dosyć regularnie. Jeśli chodzi o canony i nikony to do tej pory były głównie DSLR-y. Urządzenia prostsze w budowie, produkowane przez tych producentów "od zawsze" - nie ma się co za bardzo psuć. W segmencie ML gdzie większe znaczenie ma elektronika jakieś tam wpisy o zwiechach w serii R się pojawiają, ale raczej bardzo sporadycznie.
Oczywiście trzeba pamiętać, że jak coś komuś działa bezawaryjnie to o tym nigdzie nie pisze. Odzywają się Ci, którzy mają jakieś problemy. Stąd możemy odnieść wrażenie, że jakiś sprzęt jest bardzo wadliwy a tymczasem to jest jakiś niewielki ułamek użytkowników.
Miłego dniamoja www