Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 88

Wątek: Czy warto kupować nowego Canona R w listopadzie 2020...

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie Odp: Czy warto kupować nowego Canona R w listopadzie 2020...

Cytat Zamieszczone przez candar Zobacz posta

Pod względem jakości obudowy (jakkolwiek to brzmi) Canon R6 = RP. A Canon R = R5. Jeśli komuś naprawdę zależy na korpusie, który przetrwa dekadę, albo i dwie - to wybierze R, albo R5.
    Nie przesadzajmy. Przed laty miałem 350D który był cały plastykowy. Miałem go kilka lat. Zabierałem na żużel, śluby, mecze kopanej. Nie raz robiłem w deszczu. Nie było na nim żadnych śladów używania jak go sprzedawałem.

Uzależniony
    Miasto
    .

Jeśli jest zrobiony jak 6d albo 6d mk2 to nie do zdarcia. Deszcz, kurz, mróz, śnieg i nic. No może w pierwszym 6d się odkleiła guma i tyle.

R classic jest zrobiony lepiej od tych dwóch, ale i r66 nie może być zły (nie macałem).

Początki nałogu Awatar rysib
    Miasto
    Bydgoszcz

Jak znajdziesz takie przykłady z Eosem 350D lub R6, Twoje wywody nabiorą innego ciężaru, niż luźne teoretyczne dywagacje. ;-)
    Pzdr. Rysiek
    Pozdrawiam Rysiek

Zablokowany
    Miasto
    Londyn

Cytat Zamieszczone przez scooter Zobacz posta
    Czy waszym zdaniem jest sens kupować „stary” korpus gdy na rynku jest już r6????
    Kup sony A III, lepsza matryca, stabilizacja obrazu w matrycy , lepszy AF,Eye AF w tryb AF-C, ma 4k - skalowane z 6k(Canon we wszystkich puszkach nie ma 4k, bo to jest cropowane, w sony możesz wybrać czy chcesz cropa czy FF w video), profile CLOG, nowoczesny kodek video, focus peeking, timelapse, Dwa gniazda obsługujące UHS-II, i można by tak wymieniać w nieskończoność. Teraz tanio dostaniesz, bo jest cash back od sony, używanych też pełno na allegro.
    Ostatnio edytowane przez canon5dClassic ; 18-11-2020 o 23:45

Cytat Zamieszczone przez canon5dClassic Zobacz posta
    Kup sony A III, lepsza matryca, stabilizacja obrazu w matrycy , lepszy AF,Eye AF w tryb AF-C, ma 4k - skalowane z 6k(Canon we wszystkich puszkach nie ma 4k, bo to jest cropowane, w sony możesz wybrać czy chcesz cropa czy FF w video), profile CLOG, nowoczesny kodek video, focus peeking, timelapse, Dwa gniazda obsługujące UHS-II, i można by tak wymieniać w nieskończoność. Teraz tanio dostaniesz, bo jest cash back od sony, używanych też pełno na allegro.
    Zapomniałeś wspomnieć o wybitnej trwałości migawki, niezrównanej "dynamic range" i perfekcyjnej ergonomii. Aż dziw bierze skąd tyle używek na rynku, jak można chcieć to sprzedać!!!??

Zablokowany
    Miasto
    Londyn

Jest duzo uzywek, bo to stary model jest już długo na rynku,w lutym stuknie mu 3 lata, wyszło już kilka nowszych Sony np Sony A IV jak się możesz domyślić.

Stabilizacja, dwa sloty, najlepszy af,bezkonkurencyjne video skalowane z 6k, a cena identyczna jak oes r
    Ostatnio edytowane przez canon5dClassic ; 19-11-2020 o 00:50

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez canon5dClassic Zobacz posta
    Jest duzo uzywek, bo to stary model jest już długo na rynku,w lutym stuknie mu 3 lata, wyszło już kilka nowszych Sony np Sony A IV jak się możesz domyślić.

Stabilizacja, dwa sloty, najlepszy af,bezkonkurencyjne video skalowane z 6k, a cena identyczna jak oes r
    I tym "optymistycznym" wpisem kończymy te krucjaty na forum Canon-board.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    Radomsko

No to ja jeszcze dorzucę... Wystarczy posiedzieć na forach użytkowników Sony i się przekonać jak, np. w trakcie reportażu aparat potrafi odmówić posłuszeństwa, zawieszki które potrzebują restartu do ustawień fabrycznych... Zaskakująca praca z innymi szkłami niż Sony... No i lądują na Allegro,Olx...
    Zatrzymać chwile, utrwalając je na matrycy.

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Domyślnie Re: Odp: Czy warto kupować nowego Canona R w listopadzie 2020...

Cytat Zamieszczone przez stanley76rsko Zobacz posta
    No to ja jeszcze dorzucę... Wystarczy posiedzieć na forach użytkowników Sony i się przekonać jak, np. w trakcie reportażu aparat potrafi odmówić posłuszeństwa, zawieszki które potrzebują restartu do ustawień fabrycznych... Zaskakująca praca z innymi szkłami niż Sony... No i lądują na Allegro,Olx...
    Proszę Cię...

Niedawno przez dwa dni non stop robiłem A7 III sesje modową/produktową po 2.000 zdjęć dziennie , bez zwiechy. Na żadnym A7 (miałem trzy) nigdy żadnej zwiechy. Nie powtarzaj czegoś , co nie ma miejsca. Od dawna używam szkieł Sigmy , Tamrona i Canona przez MC-11.

Nigdy nie zdarzyło mi się restartować żadnego używanego przez mnie aparatu do ustawień fabrycznych (Canonie, Sony, Nikonie), tyle w temacie.

ps.
    bądźmy obiektywni, proszę

ps1

A Canona R jak najbardziej warto kupić w obecnej cenie!
    Ostatnio edytowane przez candar ; 03-12-2020 o 09:43
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Domyślnie Odp: Re: Odp: Czy warto kupować nowego Canona R w listopadzie 2020...

Cytat Zamieszczone przez candar Zobacz posta
    Proszę Cię...

Niedawno przez dwa dni non stop robiłem A7 III sesje modową/produktową po 2.000 zdjęć dziennie , bez zwiechy. Na żadnym A7 (miałem trzy) nigdy żadnej zwiechy. Nie powtarzaj czegoś , co nie ma miejsca. Od dawna używam szkieł Sigmy , Tamrona i Canona przez MC-11.

Nigdy nie zdarzyło mi się restartować żadnego używanego przez mnie aparatu do ustawień fabrycznych (Canonie, Sony, Nikonie), tyle w temacie.

ps.
    bądźmy obiektywni, proszę

ps1

A Canona R jak najbardziej warto kupić w obecnej cenie!
    Nie używam Sony, ale z sympatii do tego co zrobili dla segmentu ML i z ciekawości "co tam za płotem" dodałem się do różnych grup i muszę potwierdzić, że takie wpisy jak "zwiecha", czy "popsuty spust migawki w a9, już drugi raz z rzędu po wymianie, po zrobieni 5-9k zdjęć" zdarzają się dosyć regularnie. Jeśli chodzi o canony i nikony to do tej pory były głównie DSLR-y. Urządzenia prostsze w budowie, produkowane przez tych producentów "od zawsze" - nie ma się co za bardzo psuć. W segmencie ML gdzie większe znaczenie ma elektronika jakieś tam wpisy o zwiechach w serii R się pojawiają, ale raczej bardzo sporadycznie.
    Oczywiście trzeba pamiętać, że jak coś komuś działa bezawaryjnie to o tym nigdzie nie pisze. Odzywają się Ci, którzy mają jakieś problemy. Stąd możemy odnieść wrażenie, że jakiś sprzęt jest bardzo wadliwy a tymczasem to jest jakiś niewielki ułamek użytkowników.
    Miłego dnia
    moja www

Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów