Pokaż wyniki od 1 do 10 z 55

Wątek: Canon RP - pare pytań

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Canon RP - pare pytań

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    Do ceny w USD dodaj transport, cło i VAT a zrobi się drożej niż w PL.
    https://shop.usa.canon.com/shop/en/c...s-stm-lens-kit

999zestaw x 3,95dol = 3946,05zł
    + wysyłka 16dol = 63,2zł
    VAT 23%
    cło może go nie być wcale lub 3% liczmy wersje pesymistyczną 26%
    3946 x 26% + 63,2zł = 5035,16zł

U nas najtaniej taki zestaw znalazłem za 5700 na ABfoto

jest ew. samo body za 4k w fotoshop.pl, ale nie znam sklepu, nie wiem czy pewny

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Jacek Zobacz posta
    Ad. 6 - 999 usd to jest 3950 pln, kupuj jak masz okazję, bowiem w naszym kraju samo body RP kosztuje 4999, więc 1 tys drożej - bez obiektywu!!! A z Canon RF 24-105mm f/4L IS USM (Canon R) plus kolejne 4000-5000 więcej, czyli razem ok 9500, czasami uda się taniej.
    Piszemy o nowym prosto ze sklepu, nie używanym, z drugiej ręki!!!

Ad. 5 - jeżeli podłączysz gripa z dwoma bateriami, to może uda się zrobić 500 zdjęć, na jednej nie ma szans, bez względu czy oryginał czy zamiennik.

Ad. 4 - używam obiektywów EF (starych) działają bez zarzutu, wręcz lepiej niż w lustrzance, nie wykazują błędów front focus, back focus.

Ad. 3 - grip nie blokuje baterii bowiem wkłada się go w miejsce baterii, więc żeby podłączyć gripa baterię trzeba wyjąć, kartę blokuje, to fakt, ale bez problemu da się zgrać zdjęcia za pomocą kabla lub wi-fi. Czyli bez wyjmowania karty, odłączania gripa.

Ad. 1 i 2 - z instrukcji wynika, że crop jest w sytuacji kiedy podepniesz obiektyw EF-S
    Ad. 3 wtedy grip jest na takie same baterie czy inne?

Ad. 4 - super! pamiętam zabawy z mikrokalibracjami przy sigmach ART a one i tak swoje

dalej pozostają pytania 1 i 2 które nie ukrywam są dla mnie bardzo ważne, i w sumie jeśli tak nie będzie to raczej dołożę i zdecyduję się na a7III ( wziąłbym dawno, ale wole kolory canona)(jak się dobrzę policzy cashback i karty podarunkowe w medimarkt wychodzi w okolicy 6520zł samo body)
    Ostatnio edytowane przez sliwa240 ; 31-10-2020 o 21:11

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Domyślnie Odp: Canon RP - pare pytań

Cytat Zamieszczone przez sliwa240 Zobacz posta
    https://shop.usa.canon.com/shop/en/c...s-stm-lens-kit

999zestaw x 3,95dol = 3946,05zł
    + wysyłka 16dol = 63,2zł
    VAT 23%
    cło może go nie być wcale lub 3% liczmy wersje pesymistyczną 26%
    3946 x 26% + 63,2zł = 5035,16zł

U nas najtaniej taki zestaw znalazłem za 5700 na ABfoto

jest ew. samo body za 4k w fotoshop.pl, ale nie znam sklepu, nie wiem czy pewny

--- Kolejny post ---

Ad. 3 wtedy grip jest na takie same baterie czy inne?

Ad. 4 - super! pamiętam zabawy z mikrokalibracjami przy sigmach ART a one i tak swoje

dalej pozostają pytania 1 i 2 które nie ukrywam są dla mnie bardzo ważne, i w sumie jeśli tak nie będzie to raczej dołożę i zdecyduję się na a7III ( wziąłbym dawno, ale wole kolory canona)(jak się dobrzę policzy cashback i karty podarunkowe w medimarkt wychodzi w okolicy 6520zł samo body)
    Canon rp w porównaniu do a7III to jest TRABANT przy Audi A6. Mniej więcej tyle dzieli te dwa aparaty. Nawet jak będzie opcja pkt 1.2 to raczej szałuuu nie będzie w cropie z tej matrycy. Ona jest bardzo słaba na konkurencji.
    p.s w cyfrowe za 4999zł za rp

Uprawnienia umieszczania postów