Pokaż wyniki od 1 do 10 z 819

Wątek: [ Pezet85 ] - portrety

Mieszany widok

Domyślnie Odp: [ Pezet85 ] nauka portretu

Do dłuższego czasu nie wchodziłem w ten wątek, bo bywałem załamany. Aż tu nagle spora poprawa. Jak się długo nie widzi dziecka to potem jest nagle zdziwienie, że tak urosło. Zacząłeś w styczniu. Jest dobrze, technicznie, oświetleniowo bardzo duży postęp. Zacznij kombinować ze światłem wypełniającym i z kontrą, to kolejne kroki.
    Ja zawsze sugeruję focic osoby obce. To kwestia pracy z modelką i co ważniejsze - większy dystans niż przy fotografowaniu córki, żony itp. Ich zdjęcia się nie ogląda w sposób aż tak krytyczny, a to źle. Szkoda, że będzie problem z żoną. Pociesz się, że nie ty jeden masz takie problemy Znam fantastycznego portrecistę, który musiał "zniknąć" przez swoją kobietę.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Początki nałogu Awatar Pezet85

Domyślnie Odp: [ Pezet85 ] nauka portretu

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Do dłuższego czasu nie wchodziłem w ten wątek, bo bywałem załamany. Aż tu nagle spora poprawa. Jak się długo nie widzi dziecka to potem jest nagle zdziwienie, że tak urosło. Zacząłeś w styczniu. Jest dobrze, technicznie, oświetleniowo bardzo duży postęp. Zacznij kombinować ze światłem wypełniającym i z kontrą, to kolejne kroki.
    Ja zawsze sugeruję focic osoby obce. To kwestia pracy z modelką i co ważniejsze - większy dystans niż przy fotografowaniu córki, żony itp. Ich zdjęcia się nie ogląda w sposób aż tak krytyczny, a to źle. Szkoda, że będzie problem z żoną. Pociesz się, że nie ty jeden masz takie problemy Znam fantastycznego portrecistę, który musiał "zniknąć" przez swoją kobietę.
    Zaskoczyłeś mnie tym postem , oczywiście pozytywnie. Strasznie mnie urzekł błysk i to jest jedno z narzędzi które chce używać i w domu i na zewnątrz. Muszę wziąć pod lupę to światło wypełniające... czy tu miałeś na myśli np światło odbite od blendy?

Co do fotografii obcych osób to tu jest spory problem, o ile chodzi o znajomych to nie ma problemu ale nawiązanie jakiegoś kontaktu z chętna osoba na zasadach tfp w ogóle nie wchodzi w grę. Dzisiaj odpisałem na jednego posta na FB podając mój profil na Instagramie i skończyło się to fochem i nie uzasadniona mała aferą .

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka

Uprawnienia umieszczania postów