Pokaż wyniki od 1 do 10 z 961

Wątek: Canon EOS RP

Mieszany widok

Początki nałogu
    Miasto
    Lublin

Domyślnie Odp: Canon EOS RP

Nie mogę, bo nie mam tego gripa. Gdzieś w necie widziałem fotę ale z przodu i boku, a to mnie nie interesuje. Mnie chodzi o tył, rozmieszczenie guzików. Pytałem na cyfrowe o możliwość zamiany RP na R6, mogą tak zrobić, ale w ofercie nie mają samego body R6. Mają zestawy R6 plus ob. 24-105 mm F4-7.1 IS - taka wymiana mnie nie interesuje, bo mam już RF 24-105 mm F4. Gdyby gdzieś w sklepie był ten grip z chęcią bym przymierzył, ale nie ma, zamawianie przez internet jakoś mnie zniechęca. Z tego co widzę, to mało kto ma taki aparat, lub ci co kupili to nie czytają/ nie udzielają się na forum CB. Ciekaw jestem czy działa z jednym aku, i czy body działa z gripem bez podłączania kabelka. Kilka razy robiłem kopiowanie plików z karty na kompa bez wyjmowania karty z body, przez wifi, nie wiem jak u innych, ale u mnie to działa na tyle szybko, że da się z tym żyć.

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Cytat Zamieszczone przez Jacek Zobacz posta
    Nie mogę, bo nie mam tego gripa. Gdzieś w necie widziałem fotę ale z przodu i boku, a to mnie nie interesuje. Mnie chodzi o tył, rozmieszczenie guzików. Pytałem na cyfrowe o możliwość zamiany RP na R6, mogą tak zrobić, ale w ofercie nie mają samego body R6. Mają zestawy R6 plus ob. 24-105 mm F4-7.1 IS - taka wymiana mnie nie interesuje, bo mam już RF 24-105 mm F4. Gdyby gdzieś w sklepie był ten grip z chęcią bym przymierzył, ale nie ma, zamawianie przez internet jakoś mnie zniechęca. Z tego co widzę, to mało kto ma taki aparat, lub ci co kupili to nie czytają/ nie udzielają się na forum CB. Ciekaw jestem czy działa z jednym aku, i czy body działa z gripem bez podłączania kabelka. Kilka razy robiłem kopiowanie plików z karty na kompa bez wyjmowania karty z body, przez wifi, nie wiem jak u innych, ale u mnie to działa na tyle szybko, że da się z tym żyć.
    Mnóstwo osób ma RP. Tylko, że współcześnie ludzie już coraz rzadziej siedzą na forach. Teraz królują grupy na Facebooku. Polecam np. grupę "Canoniarze". Niedawno ktoś pisał, że używa RP do ślubów właśnie z tym gripem.

Ja jestem na CB od początku mojej przygody z fotografią cyfrową i m.in. ze względu na sentyment będę tu zaglądał jeszcze długo choć na Facebooku pomimo wszechobecnego śmietnika widać, że to wszystko żyje.

Wysłane z mojego M2003J15SC przy użyciu Tapatalka
    Miłego dnia
    moja www

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
    Mnóstwo osób ma RP. Tylko, że współcześnie ludzie już coraz rzadziej siedzą na forach.
    Na niemieckim forum wątek praktyczny o RP w miarę żywy:
    https://www.dslr-forum.de/showthread.php?t=1947026

A ludzie zamożni . Mogli kupić wszystko.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    Na niemieckim forum wątek praktyczny o RP w miarę żywy:
    https://www.dslr-forum.de/showthread.php?t=1947026

A ludzie zamożni . Mogli kupić wszystko.
    Szczerze to bardzo się zdziwiłem ile osób go kupiło i użytkuje z zadowoleniem po odwiedzeniu innych miejsc w sieci niż CB

Tu użytkownicy są bardzo świadomi różnych technicznych/technologicznych rozwiązań a przy tym bardzo wymagający. Bardziej odnoszę wrażenie, że przebywam z inżynierami niż z pasjonatami fotografii

Wysłane z mojego M2003J15SC przy użyciu Tapatalka
    Miłego dnia
    moja www

Początki nałogu
    Miasto
    Lublin

Napisałeś:

Tu użytkownicy są bardzo świadomi różnych technicznych/technologicznych rozwiązań a przy tym bardzo wymagający. Bardziej odnoszę wrażenie, że przebywam z inżynierami niż z pasjonatami fotografii

Ludzie bardzo różnie podchodzą do tego, co nazywa się FOTOGRAFIĄ, jedni rozbierają aparaty na części pierwsze, drudzy z lupą badają rozdzielczość i ziarnistość, czy szumy, inni po prostu fotografują nie przykładając wagi do tego czym.

Kiedy napisałem na tym forum, że Royal Photographic Society pokaże moje zdjęcia, od razu znalazł się "inżynier - fachowiec", który poradził zająć się akwizycją garnków, dywanów, i szlajaniem po 3* hotelikach.
    Miło się zrobiło po jego wpisie!!!

Cytat Zamieszczone przez Jacek Zobacz posta
    [...] Z tego co widzę, to mało kto ma taki aparat, lub ci co kupili to nie czytają/ nie udzielają się na forum CB. [...]
    Ja mam i jestem b. zadowolony, a na forum zaglądam coraz rzadziej i coraz bardziej niechętnie, bo ile można czytać o "kastratach" … no i sony przecież i tak lepsze

Cytat Zamieszczone przez Lukasz_ Zobacz posta
    .. bo ile można czytać o "kastratach" … no i sony przecież i tak lepsze
    Poczytaj inne fora, zobaczysz że tam też kręcą nosami na ich kastraty. Sony ma kastraty, Nikon też. Taka polityka producentów. Zabierają by potem dać i podnieść cenę
    Nikony, Canony (EOS 50e, AE1, AV1, T70) Olympus, Pentaxy, Minolta, Leica, Hasselblad, Rolleiflex, Voigtlander, FKD (Praktica, Zenit, FED, Zorkij, Kiev, Smiena i to nie wszystko)

Uprawnienia umieszczania postów