Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1204

Wątek: Co nowego nas czeka u Canona (wątek spekulacyjny)....

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Domyślnie Odp: Co nowego nas czeka u Canona (wątek spekulacyjny)....

Cytat Zamieszczone przez solti Zobacz posta
    Mam dziwne wrażenie, że nie jestem jedynym, który czeka na coś takiego, choć oczywiście mam tez świadomość, że nie będzie do aparat dla mas.
    Użytkownicy 7DII prawdopodobnie nie zaakceptują niczego mniejszego niż R6.
    Do tego to samo sterowanie, IBIS, AF itd. i tylko mały sensor po to żeby był mały . Jak Olympus m1x - taki cudak na zakończenie kariery.
    Gęsta matryca FF, z której można wykroić przyzwoite 18 Mpx przy cropie 1.6 trafiła do kosztownego R5. Trzeba się przeorientować na FF.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: Co nowego nas czeka u Canona (wątek spekulacyjny)....

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    Trzeba się przeorientować na FF.
    Bez sensu! FF i tak mam, tylko do innych celów. A nie mam zamiaru płacić 'milionów' i zaśmiecać dysku bezsensownymi gigabajtami danych tylko po to, żeby z matrycy R5 wykroić cropa... Potrzebne jest porządne aps-c i to nie będzie żaden cudak. I masz rację - taka puszka musi mieś konkretne, spore gabaryty, żeby była dobrze wyważona z ciężkimi szkłami i wygodnie się trzymała
    Jeśli miałbym kiedykolwiek myśleć o czymś pokroju R5, to tylko po to, żeby korzystać z tego jako z FF, a nie kombinować jak przysłowiowy koń pod górkę Na ten moment zdecydowanie mi to nie grozi. R raczej zostanie ze mną na dłużej. 7D2 zresztą pewnie też, bo na wymarzoną puszkę aps-c przyjdzie mi pewnie jeszcze sporo poczekać, co zresztą w sumie całkiem mi pasuje. Na ten moment w budżecie nie mam zaplanowanych kolejnych wydatków foto w najbliższym czasie.
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Uprawnienia umieszczania postów