-
Odp: Canon EOS RP
Poradzono mi: Na chwilę obecną wstrzymałbym się z miesiąc z zakupem. Tak też uczyniłem, czytam o R5, R6, i mając dużo wolnego czasu przeglądam forum. Wniosków mam kilka, po pierwsze za stary jestem, żeby połowę z tego zrozumieć, jakieś pojęcia, których nie ma w słowniku, na początku, nie ma w googlach, np. IBIS, ML, itp, itd. Zauważyłem też, że jest bardzo dużo odniesień do firmy Sony, a to podobno forum Canona? Moja miłość do tej firmy skończyła się, kiedy robiłem reportaż aparatem tej firmy a zamiast pamięci były dyskietki. Tak więc wiele lat później, jak udało mi się wygrać w konkursie główną nagrodę: body plus dwa obiektywy firmy Sony, to oddałem to bez rozpakowywania pudełka. Teraz jest Canon i Canon pozostanie, tylko kwestie są dwie, co kupić, oraz co zrobić z tym co w szafie zalega i się kurzy??? Tam po lewej stronie pod loginem jest adnotacja: dopiero zaczyna. I to jest prawda - dopiero zaczyna . . . .na Forum Canona, natomiast w fotografii, co miałem i musiałem sfotografować już mam za sobą, teraz luzik, fotograficzna emerytura, pełna swoboda, mogę robić ale nie muszę. Od stycznia nie wiem, czy dwa, czy trzy razy miałem aparat w ręku. I to jest piękne.
Ostatnio edytowane przez Jacek ; 20-07-2020 o 18:51
Uprawnienia umieszczania postów