Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1954

Wątek: Canon EOS R5

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Domyślnie Odp: Canon EOS R5

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Jak kupisz Bugatti Chirona i pojedziesz 400 km/h to wiesz na ile ci starczy bak paliwa? I ile wytrzymają opony? Będziesz w szoku. To wystarcza na kilkanaście minut jazdy, opony do wymiany po jednym takim przejeździe.
    Chiron kosztuje 3 mln USD, czyli ponad 12.000.000 zł
    Widzę, duży rozpęd już na starcie Wyhamuję zapał znanym i lubianym T-34 z silnikiem Diesla o pojemności 38 880 cm³. Gąsienice w przypadku braku min pod drodze starczały więcej niż na "na kilkanaście minut jazdy" a silnika nie trzeba było chłodzić co kilkanaście minut jak w R5 Zużycie paliwa w terenie 250-350 l/100 km, czyli podobne do tego z R5 - 250 zdjęć z EVF

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ogólnie to zdruzgotała mnie ta wiadomość. Brak możliwości kręcenia ujęć dłuższych niż 20 minut w 8K - no tragedia po prostu, a już miałem rozbijać świnkę ....
    Fakt, bo po co dawać ludziom użyteczne funkcje video w topowym i flagowym najnowszym aparacie fotograficznym? Od tego przecież są kamery i smartfony No i 16K nie dali A mogli dać tak chociaż z 2 minuty
    Ostatnio edytowane przez candar ; 14-07-2020 o 23:39
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez candar Zobacz posta
    Widzę, duży rozpęd już na starcie Wyhamuję zapał znanym i lubianym T-34 z silnikiem Diesla o pojemności 38 880 cm³. Gąsienice w przypadku braku min pod drodze starczały więcej niż na "na kilkanaście minut jazdy" a silnika nie trzeba było chłodzić co kilkanaście minut jak w R5 Zużycie paliwa w terenie 250-350 l/100 km, czyli podobne do tego z R5 - 250 zdjęć z EVF
    No tylko że T-34 wygrał wojnę więc może wiedzą co robią ...

Co do filmowania to ja się już dawno wyleczyłem z aparatów - ogólnie da się ale dla moich zastosowań to by była męczarnia. Szczególnie że u mnie naprawdę potrzebny jest sprzęt pracujący bez przerw (spektakle teatralne) - 20 minut to jest nic, a 8K jest mi do niczego niepotrzebne. Najlepsze że jeszcze mi się nie zdarzył klient który by potrzebował 4K.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 14-07-2020 o 23:42
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto

No tylko że T-34 wygrał wojnę więc może wiedzą co robią ...
    Wydawało mi się, że nie muszę tego dodawać Xd
    Ale jednak trzeba i napiszę wprost - gdyby T-34 musiały co 20 minut studzić silniki, to raczej by dużo nie zwojowały na polu bitwy.

Co do filmowania to ja się już dawno wyleczyłem z aparatów - ogólnie da się ale dla moich zastosowań to by była męczarnia. Szczególnie że u mnie naprawdę potrzebny jest sprzęt pracujący bez przerw (spektakle teatralne) - 20 minut to jest nic, a 8K jest mi do niczego niepotrzebne. Najlepsze że jeszcze mi się nie zdarzył klient który by potrzebował 4K.
    Ja się wychowałem na naramiennej VHS Nie zmienia to faktu, że warto mieć w aparacie użyteczne video w razie potrzeby. Pisanie o tym, że "8K nie jest do niczego niepotrzebne" brzmi całkiem podobnie jak to, że aparat fotograficzny z funkcjami video w smartfonach to zbytek. Nam być może tak, ale zapewne są osoby, które chciałyby używać 8K.
    Ostatnio edytowane przez candar ; 15-07-2020 o 00:00
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez candar Zobacz posta
    Wydawało mi się, że nie muszę tego dodawać Xd
    Ale jednak trzeba i napiszę wprost - gdyby T-34 musiały co 20 minut studzić silniki, to raczej by dużo nie zwojowały na polu bitwy.
    Podobno sumarycznie więcej Teciaków stracili przez awarię i błędy konstrukcji/obsługi niż podczas walk. One miały fatalne skrzynie biegów i jak załoga nie wiedziała że właściwie jedyny użyteczne bieg to dwójka to bardzo szybko była katastrofa .....
    Także w sumie ta analogia tutaj nie jest taka zła .....
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto

Podobno sumarycznie więcej Teciaków stracili przez awarię i błędy konstrukcji/obsługi niż podczas walk. One miały fatalne skrzynie biegów i jak załoga nie wiedziała że właściwie jedyny użyteczne bieg to dwójka to bardzo szybko była katastrofa .....
    Także w sumie ta analogia tutaj nie jest taka zła .....
    Też się zgadzam Ale raczej z tym, że Rosjanie budowali więcej T-34, niż Niemcy byli ich w stanie zniszczyć. Jeśli R5 i R6 powtórzy ten scenariusz w obecnych realiach rynkowych to Canon się nieźle obłowi Tylko coś tradycyjnie twierdzą, że już się nie wyrabiają z produkcją :P

Uprawnienia umieszczania postów