Trzeba będzie z księdzem się umówić żeby przysięga i założenie obrączek trwało nie dłużej niż 3 minuty a resztę jakoś się ogarnie.
Trzeba będzie z księdzem się umówić żeby przysięga i założenie obrączek trwało nie dłużej niż 3 minuty a resztę jakoś się ogarnie.
:-) W ubiegłym tygodniu coś mało cię było widać na forum. Napisałem, że siedzisz w internetach i szukasz czegoś do czego można by się przyczepić :-) No i znalazłeś; Tony Northrup :-)
Swoją drogą nie wiedziałem, że teraz żyć bez video nie możesz. Bardzo mnie to cieszy, bo ja też lubię sobie pofilmować.
To może porównamy możliwości video R5 i R6 i Sony?
Ustalmy fakty:
w RAW 8k Sony się nie przegrzewa, a Canon owszem
w 4k/120kl/ 10 bit Sony znowu się nie przegrzewa
w 4k/60kl/10 bit Sony się nie przegrzewa
w 4k/30kl/ 10 bit SOny znowu się nie przegrzewa.
Nic tylko kupować Sony :-)
Moja lodówka w 8k RAW też się nie przegrzewa, w 4k też
nie :-) Dokładnie tak jak Twoje Sony (mają podobne możliwości w tym zakresie).
Może zapytajmy odwrotnie: ile czasu możesz nagrać swoim Sony jednym z powyższych trybów?
Ostatnio edytowane przez sv ; 14-07-2020 o 12:07
Jak znam Canona (a znam długozawsze jest haczyk
Jak dla mnie to aparat foto ma robić zdjęcia, kamera - "kamerować"
a telefon dzwonić
R5 w domyśle to All Inclusive
Zgodnie z przysłowiami ludowymi - jak coś jest do wszystkiego.....
![]()
MZ jak pisano wcześniej dopiero R5 Mark II będzie całkiem fajnym i dopracowanym aparatem.
Od czasów cyfrowych DSLR trzeba wybierać puszkę, lub kamerę pod swoje potrzeby i jeśli ktoś filmuje i fotografuje - to może jednak mieć mały zgryz![]()
Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com
zacytuję swój post napisany trzy dni temu - już wtedy było wiadome że się grzeje - zmniejszy to sprzedaż w niektórych zastosowaniach profesjonalnych i tyle (dla amatorów lepiej bo podatek od nowości szybciej zniknie) - ciekawe dlaczego będą kolejki do zakupu tego korpusu (już się ponoć nie wyrabiają z preorderami) skoro jest taki zły
a Tony się żali że nie dostał !jeszcze! korpusu do obiektywnejoceny stąd taki filmik - ci co dostali czyli ambasodorzy marki zarabiają kasę na youtube a on nie stąd te żale - też bym się wkurzył
![]()
Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com
Wątpię, chyba, że szuka kamery do monitoringu 24h. Wtedy rzeczywiście, nagrywanie R5 w 8k się nie sprawdzi. W pozostałych przypadkach raczej nie będzie miał wyboru, bo konkurencja jet daleko w tyle: Panas jest fajny, ale zapomnieli dołożyć AF (tak to jest jak się kupuje sensory w Sony), a reszta nie istnieje (zwłaszcza Sony) w tym temacie. Sony jest jak pies ogrodnika; owszem sprzeda sensory Panasonicowi, czy Nikonowi, ale zawsze coś uwali w ich funkcjonalności. Jedyną nadzieją użytkowników Sony jest A7sIII, o którym od trzech lat słyszę, że już wychodzi :-) Choć to też cienka alternatywa, bo 12 mpix słabo nadaje się do zdjęć.
Przy pieciu korpusach temat "ciągłego" filmowania jest do ogarnięcia, jedna puszka filmuje a cztery pozostałe stygną.
Nie jestem zagorzalym fanem żadnej marki, mam aparaty i kamerę Canon, aparat Panasonic, kamerę Sony. Czasem filmujemy ze znajomym na dwa Sony A7sII w FHD i nie kojarzę żeby cokolwiek się przegrzewało. Moim Panasonic GH2 filmowałem longiem koncert 2 godziny i też nic się nie przegrzało. Celowe działanie Canona?
Jak napisałem nie jestem fanatykiem żadnej marki więc jest mi bez różnicy czy R5 będzie sukcesem czy nie.