Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1552

Wątek: Canon EOS R6

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Domyślnie Odp: Canon EOS R6

20mp plus 2x sd miodzio jak dla mnie. Czekam bardzo.

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
    20mp plus 2x sd miodzio jak dla mnie. Czekam bardzo.
    Pod warunkiem ,że w środku nie będzie rembrandowana matryca z pierwszego 6D 20,2 MPix. A chodzą takie ploty...
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez candar Zobacz posta
    Pod warunkiem ,że w środku nie będzie rembrandowana matryca z pierwszego 6D 20,2 MPix. A chodzą takie ploty...
    E tam nie będzie matrycy starszej niż ma RP, a ten chyba taką jak 6dmk2.

Początki nałogu Awatar rysz
    Miasto
    ~Warszawa

Bez szans: ta matryca nie miała DPAF i nie dawała takich możliwości wideo
    Bardziej prawdopodobna jest matryca z 1Dx III, a to by nie było takie złe

sv
    Guest

Cytat Zamieszczone przez rysz Zobacz posta
    Bardziej prawdopodobna jest matryca z 1Dx III, a to by nie było takie złe
    Byłoby bardzo dobrze:
    https://www.dpreview.com/reviews/can...x-iii-review/7

Miasto

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    Ale niestety nie będzie. Bo już pisali wcześniej, że to całkiem inna matryca niż w 1Dx III. Pytanie tylko, czy całkiem nowa, czy znowu zaserwują rembrandowaną matrycę z pierwszego 6D 20,2 MPix. Liczę , że nie. Ale wygląda to zbyt ładnie , aby było prawdą.
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

sv
    Guest

Ale niestety nie będzie. Bo już pisali wcześniej, że to całkiem inna matryca niż w 1Dx III. Pytanie tylko, czy całkiem nowa, czy znowu zaserwują rembrandowaną matrycę z pierwszego 6D 20,2 MPix. Liczę , że nie. Ale wygląda to zbyt ładnie , aby było prawdą.
    Już Ci ta matryca pasuje? Wcześniej pisałeś co innego. Odpuść sobie lepiej te prognozy, bo to jest wróżenie z fusów. Na logikę, po co miałby Canon produkować nową matrycę (koszty) skoro ma już gotową. A to, że "pisali" (kto pisał?), to nie ma kompletnie znaczenia. Ty też "piszesz" i nic z tego nie wynika.
    Ostatnio edytowane przez sv ; 08-07-2020 o 20:14

Miasto

Już Ci ta matryca pasuje? Wcześniej pisałeś co innego. Odpuść sobie lepiej te prognozy, bo to jest wróżenie z fusów.
    Pisałem to samo

Na logikę, po co miałby Canon produkować nową matrycę (koszty) skoro ma już gotową.
    Do RP też mieli już gotową

Masz szczęście, że nie jestem hazardzistą i nie lubię zakładów Szczerze wątpię, aby do R6 poszła matryca z topowego najnowszego DSLR-a Canona. Zabiliby w ten sposób sprzedaż 1Dx III, R oraz R5 za jednym zamachem.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Ciągle to słyszę od posiadaczy Sony.
    1. Tylko jak chcesz zobaczyć ustawienia to musisz przyłożyć aparat do oka, wybudzić prądożerny wizjer. Po co?
    2. Cieszę się, że mam info w trzech miejscach, bo w wizjerze (lustrzanki), na górnym i na tylnym LCD. Flagowce C i N mają 2 LCD z tyłu.
    Błagam, tylko nie pisz mi o histogramie w wizjerze.
    Jacku nie wnikam w posiadaczy S mówiących Tobie to i owo, ale Fuji-kowcy też od wielu, wielu lat używają flagowców X-PRO i serii XT (I-IV) i jakoś brak LCD (podobnie jak mnie) zupełnie im nie przeszkadza. Jeśli potrzebują koniecznie górnego LCD to kupują serię XH. Osobiście jestem zwolennikiem gałek i pokręteł i mam dosyć przycisków oraz pseudo ekraników LCD. Tak samo mam w przypadku radia samochodowego, gdzie od razu wywaliłem radio, które zamiast gałek miało wyłącznie guziki do ustawiania wszystkich parametrów (głośność itp.)

Parafrazując klasyka - pogłoski o "prądożerości" EVF i LCD w nowych ML są mocno przesadzone, gdyż/azaliż od dłuższego czasu wielu fotografów pracuje już na konstrukcjach , gdzie bateria w ML starcza na 1200-1500 zdjęć, co potwierdzam z autopsji.

Punkt widzenia od zawsze zależy od punktu siedzenia
    Ostatnio edytowane przez candar ; 08-07-2020 o 21:51

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Daję 95%, że to jest matryca z 1Dx III, a zupełnie nowy jest w niej soft, który kastruje to co trzeba, aby nie skanibalizować wyższych modeli. Pytanie co dokładnie jest wykastrowane.

Miasto

A nie mówiłem !!!! Pytanie tylko na ile "zepsuli" tą "nową" matrycę w R6

Wprost informują, że do R6 "zrobili inną matrycę tylko "bazującą na technologii" z 1Dx III (cokolwiek to znaczy) i będącej "połączeniem linii 6D i 7D"

Już się boję... że mam rację w tym wszystkim, co pisałem wcześniej

https://www.youtube.com/watch?v=D_8Y...f2nMvZgW5QWDXI

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	r6.JPG
Wyświetleń:	205
Rozmiar:	65,5 KB
ID:	4795
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	r6 1.JPG
Wyświetleń:	207
Rozmiar:	59,2 KB
ID:	4796
    Ostatnio edytowane przez candar ; 09-07-2020 o 14:40

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów