Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1954

Wątek: Canon EOS R5

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Domyślnie Odp: Canon EOS R5

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Nie chodzi o to czy to aparat z górnej półki czy z dolnej. Ani że to aparat a nie obiektyw. Chodzi zapowiedzi czego się można spodziewać. Canon i Sony robią szum. Nikon siedzi cicho. Ilość wniosków patentowych Canona przyprawia o ból głowy. Oczywiście większości z obiektywów nie będzie. Ale o firmie sie mówi. O Sony też.
    Nikon ma świetne produkty. Body D850, D780 czy cropowy D500 nie mają sobie równych (mam na mysli aparaty z porównywalnej półki). I co z tego? Fotografowie wybierają inne systemy, bo jeśli sie mówi o Nikonie to nie o świetnym sprzęcie, tylko w kontekście słabych wyników finansowych, firma za bardzo jest uzależniona od działu obrazowania. A to nie zachęca.
    To jest chyba filozofia firmy, robią bardzo dobry sprzęt dla pewnej grupy odbiorców, nie dla "szerokich mas".
    Jak do tej pory wyżej oceniany jakościowo niż sprzęt Canona czy Sony

RR czy Bentley itd. też nie bawią się "drażniacze", "wycieki" itd

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 03-06-2020 o 07:54
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    Każdy ma coś unikalnego, ale z tą jakością to chyba Pan przesadził.

Bywalec

To jest chyba filozofia firmy, robią bardzo dobry sprzęt dla pewnej grupy odbiorców, nie dla "szerokich mas".

RR czy Bentley itd. też nie bawią się "drażniacze", "wycieki" itd

jp
    ...i dawno zmieniły właściciela

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Cytat Zamieszczone przez espe Zobacz posta
    ...i dawno zmieniły właściciela
    Czy w związku z tym stały się mniej atrakcyjne dla kupujących czy też gorszej jakości ?

Myślę że nie jest ważne czy właścicielami Nikona/Canona będą/będzie Japończyk czy ktoś z Arabii Saudyjskiej.
    Byle była to marka/technologia Nikona/Canona

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 08-06-2020 o 13:25
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Czy w związku z tym stały się mniej atrakcyjne dla kupujących czy też gorszej jakości ?

Myślę że nie jest ważne czy właścicielami Nikona/Canona będą/będzie Japończyk czy ktoś z Arabii Saudyjskiej.
    Byle była to marka/technologia Nikona/Canona

jp
    Canon ma bardzo rozdrobniony akcjonariat jak większość Japońskich firm więc ich przejęcie może być bardzo trudne. Podobnie jest z Sony. Nie wiem jak wygląda sprawa z Nikonem ale podejrzewam że jest podobnie.
    A to kto jest właścicielem jest bardzo ważne. Bardzo dobre marki zmieniały zupełnie profil działania albo po prostu były wygaszane. Także nie jest to "nieważne"...
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów