Tak jeszcze mnie naszło, prawdopodobnie mylisz 55-250 stm z wersją II - bo to co piszesz to niemal dokładnie wady tego drugiego szkła. Wersja STM jest ostrzejsza od eLki 70-200/4 na 200. Od eMki zresztą też. Przy czym ja nie twierdzę że to jest jakieś niewiadomoco ale za 7 stówek to raczej takie must have ...
To teraz zagadka, czemu nie ma wersji pod M? Bo z przejściówką to rozmiarowo i wagowo inna liga niż EF-M 55-200 i tylko dlatego go jeszcze nie mam. Btw. gdzie go widziałeś za 7 stówek, może się jednak skuszę.
To teraz zagadka, czemu nie ma wersji pod M? Bo z przejściówką to rozmiarowo i wagowo inna liga niż EF-M 55-200 i tylko dlatego go jeszcze nie mam. Btw. gdzie go widziałeś za 7 stówek, może się jednak skuszę.
Ja używam z m100 i ta wielkość nie stanowi jakiegoś większego problemu. Trzeba jeszcze brać pod uwagę że to szkło jest bardzo lekkie więc całość trzyma się całkiem dobrze. Co do ceny to trzeba szukać, znajomy trafił w polskim sklepie za tyle nówkę.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss." Kapitan Wagner