Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1398

Wątek: Sony A7III

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Sony A7III

Ten wpis jeszcze pod innym względem jest dziwny. Pisze jakby jedyną alternatywą było Sony A7. Ten system sie szybko rozwija. Nieprawda, ten system jest już rozwinięty i juz niewiele sie w nm będzie działo. Jedne szkiełkoowyprze drugie, kolejny model będzie lepszy od poprzedniego o 15%. Ewolucja.
    Facet zupełnie pominął systemy Canon R i Nikon Z, a to te systemy sie będą szybko rozwijały. On nie miał szkieł Canona, więc sie podpalił i nie chciał czekać, kupił rozwinięty system FF. Ale jak ktos ma L-ki lub Nikkory to nie widzę sensu wyboru Sony.
    No i jeszcze jedno. Jak ktoś kiedyś dokonał złych wyborów (Fuji) i musiał sie z nich wycofać to nie jest u mnie wzorem do naśladowania takich poczynań.

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Domyślnie Re: Odp: Sony A7III

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    jak ktos ma L-ki lub Nikkory to nie widzę sensu wyboru Sony.
    Ale pozwolisz Jacku, że inni poza Tobą mający trochę L-ek będą jednak widzieli sens takich wyborów ?

No i jeszcze jedno. Jak ktoś kiedyś dokonał złych wyborów (Fuji) i musiał sie z nich wycofać to nie jest u mnie wzorem do naśladowania takich poczynań.
    Fuji to nie są żadne złe wybory. Doskonałe szkła i aparaty, tak więc wybór systemu jak każdy inny. Tyle tylko, że czasami chce się zmienić puszkę po 6 latach a nie widząc w bliskiej przyszłości pewnych oczekiwanych rozwiązań można wybrać coś, co takowe rozwiązania ma (o tym właśnie pisano w artykule do którego się odnosisz).
    Ostatnio edytowane przez candar ; 27-01-2020 o 01:03
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Domyślnie Odp: Re: Odp: Sony A7III

Cytat Zamieszczone przez candar Zobacz posta
    Ale pozwolisz Jacku, że inni poza Tobą mający trochę L-ek będą jednak widzieli sens takich wyborów ?
    Ależ moje pozwolenia nie sa nikomu do niczego potrzebne. Każdy zrobi co chce. Ja bym nie użył tu słowa "pozwolenie".
    To jest moja ocena wyborów, jakie inni poczynili, a do swojej oceny mam prawo.
    Zapewne bierzesz to do siebie, ale zauważ, że ty wszedłeś w Sony w czasach gdy Canon nie miał bezlustra FF a w dodatku zależało ci na duzym DR. Miałeś więc sensowne przesłanki do zmiany.

Cytat Zamieszczone przez candar Zobacz posta
    Fuji to nie są żadne złe wybory. Doskonałe szkła i aparaty, tak więc wybór systemu jak każdy inny. Tyle tylko, że czasami chce się zmienić puszkę po 6 latach a nie widząc w bliskiej przyszłości pewnych oczekiwanych rozwiązań można wybrać coś, co takowe rozwiązania ma (o tym właśnie pisano w artykule do którego się odnosisz).
    Fuji to nie jest (nie był) zły wybór (np w foto podróżniczej), o ile komuś nie zależało na wysokim ISO i nie zależało na płytkiej GO. Jemu kiedyś nie zależało, ale zauważył (co sie dzieje na rynku), że jednak praca na zastanym jest ciekawa (przecież to stosujesz, nie lubisz błyskania, on błyskał) i zaczęło mu zależeć.

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Ten wpis jeszcze pod innym względem jest dziwny. Pisze jakby jedyną alternatywą było Sony A7. Ten system sie szybko rozwija. Nieprawda, ten system jest już rozwinięty i juz niewiele sie w nm będzie działo. Jedne szkiełkoowyprze drugie, kolejny model będzie lepszy od poprzedniego o 15%. Ewolucja.
    Facet zupełnie pominął systemy Canon R i Nikon Z, a to te systemy sie będą szybko rozwijały. On nie miał szkieł Canona, więc sie podpalił i nie chciał czekać, kupił rozwinięty system FF. Ale jak ktos ma L-ki lub Nikkory to nie widzę sensu wyboru Sony.
    Nigdy nie popełniłeś błędu czy nigdy z błędu się nie wycofałeś ?

jp
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    Nigdy nie popełniłeś błędu czy nigdy z błędu się nie wycofałeś ?

jp
    Przejscie pomiedzy systemami po 2 czy 3 latach cięzko nazwać błędem, to po prostu zmiana systemu. Jak popełniasz błąd to naprawiasz go jak najszybciej, a nie po 3 latach.

Coś już napisał

Jednemu pasuje, drugiemu nie. Mnie tam po przejściu na stabilizowane bezlustro o cichej elektronicznej migawce zdjęcia z rożnych tele ( 300 do 600, i tych raczej ciemnych)poprawiły się ostrością zdecydowanie bardzo na plus. Aż się zwierza chce po lesie szukać, bo motywacja wzrasta. Sądzę że wyeliminowanie lustra i startu lamelek ma tu zasadnicze znaczenie. I to dla mnie był po testach bodziec by lustrzankę schować do szafy. Optykę EF jeszcze mam i używam z adapterem, choć to pół kroku do tyłu. Liczy się zadowolenie, a jak kto jeszcze na tym zarabia, to mu gratuluję podwójnie.

Uprawnienia umieszczania postów