Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2211

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro II

Mieszany widok

Początki nałogu
    Miasto
    WN

Domyślnie Odp: Podejrzane aukcje na Allegro II

Ja wiem, czy AŻ tak tanio. Taki kultowy 135 L jakieś 20% taniej (nie 4,1 a 3,3 kPLN)
    Zwróć uwagę, że dostawa 15 dni, czyli stocku nie mają w kraju. Może jakiś szybki import dalekowschodni?

Cytat Zamieszczone przez chester_jds Zobacz posta
    Ja wiem, czy AŻ tak tanio. Taki kultowy 135 L jakieś 20% taniej (nie 4,1 a 3,3 kPLN)
    Zwróć uwagę, że dostawa 15 dni, czyli stocku nie mają w kraju. Może jakiś szybki import dalekowschodni?
    Tak, tak... import dalekowschodni. Wspomniany Tamron 35/1.4 wychodzi ok 1200 zł taniej. 3200 zł to ja zapłaciłem za używanego 135L. Koszt przesyłki, cło, VAT, gdzie jest w takim razie zysk? Pomijam, że adres do zwrotów i do reklamacji to fake, pod Lipową 16 w Białymstoku jest duża modernistyczna kamienica z wieloma lokalami (tak w każdym razie wynika z Google Maps). Pisz pan na Berdyczów, albo do Lewiatana (jest pod Lipową 16 na parterze). Po drugie, żadnych szpejów niskokosztowych, żadnych bateryjek, osłon przeciwsłonecznych, filtrów, ładowarek, kabli, gruszek do optyki itp. Same obiektywy, aparaty, drogie zegarki i telefony. Chciałbym się mylić, ale obawiam się, że może chodzić o szybką akcję obliczoną na oskubanie 100-300 osób, które wpłacą po parę tysięcy PLN i po zabawie.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Cytat Zamieszczone przez bzdura1979 Zobacz posta
    Chciałbym się mylić, ale obawiam się
    Na stronie są numery tel. Jeden z nich pojawia się w sklepie sprzedającym zegarki (działającym chyba od roku).
    W opisach przedmiotów "gwarancja sprzedawcy". Opisy po "polskawu", tak jakby ktoś wystawiał sprzęt, na którym do końca się nie zna, coś skopiował, coś się przetłumaczyło ze źródła, w którym kupił (np. kto u nas opisuje szkła jako "retail"). Ceny na tanie szkła trochę "dziwne" (np. 10-18 ponad 1000). Nie osądzam, niech każdy sam podejmuje decyzje.

Cytat Zamieszczone przez chester_jds Zobacz posta
    Zmienili na 30 dni. Albo kontenerowiec z dalekiego Wschodu utknął w Kanale Sueskim, albo golenie naiwnych trochę się przeciągnie.

Uprawnienia umieszczania postów