Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: Na co zmienić 17-40 ?

Mieszany widok

Początki nałogu

Domyślnie Odp: Na co zmienić 17-40 ?

Cytat Zamieszczone przez p0m Zobacz posta
    nie wiem co masz na myśli pisząc nocna fotografia, jeśli landskejpy i astro, to 24 1.4 bym nie brał.
    właśnie o nocne landskejpy w górach mi chodzi

chyba jednak kupię Samyanga 14 2.8 na allegro do takich zdjęć i zostawię tego 17-40
    R + C 50 1.8 STM + C 17-40 + C 70-200 f/4 + CDN.
    https://www.facebook.com/dawidzawilafotografia

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Cytat Zamieszczone przez dave88 Zobacz posta
    właśnie o nocne landskejpy w górach mi chodzi

chyba jednak kupię Samyanga 14 2.8 na allegro do takich zdjęć i zostawię tego 17-40
    Stary Samyang 14 2.8 (ten bez pro czy jak oni go potem nazwali) miał "wąsate" zniekształcenia. Jest jeszcze Irix 15/2.4 Generalnie 16-35/4 jest najlepszym wyborem jeśli sprzeda się 17-40. Takie zdjęcia i tak robi się że statywu...

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez kmeg Zobacz posta
    Stary Samyang 14 2.8 (ten bez pro czy jak oni go potem nazwali) miał "wąsate" zniekształcenia. Jest jeszcze Irix 15/2.4 Generalnie 16-35/4 jest najlepszym wyborem jeśli sprzeda się 17-40. Takie zdjęcia i tak robi się że statywu...
    te wąsate zniekształcenia przy nocnych zdjęciach krajobrazu nie mają znaczenia, gorzej przy architekturze ale i to można skorygować w programie. Irix w sumie też byłby niezły ale jest 2 razy droższy od samyanga a jakość obrazu podobna. I to nie prawda jak ktoś tu pisał, że światłosiła obiektywu ma małe znaczenie przy fotografowaniu nocnego nieba
    R + C 50 1.8 STM + C 17-40 + C 70-200 f/4 + CDN.
    https://www.facebook.com/dawidzawilafotografia

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Cytat Zamieszczone przez dave88 Zobacz posta
    te wąsate zniekształcenia przy nocnych zdjęciach krajobrazu nie mają znaczenia, gorzej przy architekturze ale i to można skorygować w programie. Irix w sumie też byłby niezły ale jest 2 razy droższy od samyanga a jakość obrazu podobna. I to nie prawda jak ktoś tu pisał, że światłosiła obiektywu ma małe znaczenie przy fotografowaniu nocnego nieba
    Odnosiłem się do landszaftow nocnych a nie fotografowania nieba. Ostatnio widziałem fantastyczne zdjęcia nocnego nieba przez gościa robiącego... heliosem 44.

Uprawnienia umieszczania postów