Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com
Ta informacja byla akurat z artykulu w necie. Osobiscie nie mam nic do Sony zreszta w 2007 kupilem Sony alpha 200 I juz byla tam stabilizacja w korpusieDalej go mam flash nie dziala ,ale reszta dziala i obudowa zniosla probe czasu bez uszczerbku.Czy kupilbym Sony? Przy nadmiarze gotowki pewnie tak A7III
![]()
Old but gold
Wyświetlacz lcd ma niesamowite lagi. W połączenie z obiektywem Samyang 24. 2.8 jest taka winieta że szok ( chciałem coś małego - głównie dla wypraw w góry ). Rzadko go zabieram bo mój telefon robi podobne zdjęcia i tak nie winietuje. Jak ktoś chce to sprzedam - aparat jest w idealnym stanie razem z tym szmelcowym obiektywem - lub zamienię z powrotem na 24mm 1.4 II którego na nieszczęście sprzedałem....
ale szczerze nie rozumiem jak można podpinać jakieś yanguny czy samyangi i sie dziwić ze coś nie bangla
do samochodu tez kupujecie opony od roweru bo taniej?
Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!
Dlatego jesli Sony to natywne szkla , zero adapterow itd. Mialem w rekach przez 20minut kolegi a7III z jakims szklem Sony chyba 55mm wieczorem w pracy w kiepskich warunkach oswietleniowych I zrobil na mnie pozytywne wrazenie. Widzialem potem tez pare zdjec widac ,ze latwiej zrobic dobre zdjecia na tym sprzecie ,bo ladnie maluje. Niestety dalej szklarnia jest droga ,ale body jest w nizszej cenie niz Canon 5d m4. Kupilem wlasnie Canon 5d III z malutkim przebiegiem ,bo od roku myslalem o nim i zastanawiam sie jak Canon to robi ,ze bufor przy serii sie zapycha skoro w 7d chodzi jak karabin I nie ma tego problemy. Z takim podejsciem nie dziwie sie ze tak wiele osob decyduje sie na zmiane systemu. Niemniej jednak 5d 3 to kultowa ,swietna puszka I skora na zdjeciu wyglada wspamiale bez zadnego retuszu. Czy seria a7 bedzie wytrzymala I zniesie tyle ,co te body ? Nie sadze ,ale za to ma fajne dodatki szczegolnie af eye. Fakt mozna bez tego zyc ,ale trzeba przyznac ,ze dostajemy relatywnie wiecej w tym systemie.
Ostatnio edytowane przez Eryk1 ; 04-09-2019 o 10:32
Old but gold
Wyświetlacz - tak, widziałem lepsze (Fuji np), ale widziałem też gorsze.
Khem...tego, ten...
Czyli za wady optyczne i konstrukcyjne taniego obiektywu Samyang AF 24 mm f/2.8 (monstrualna winieta tego szła potwierdzona w testach -> https://www.optyczne.pl/459.8-Test_o...ietowanie.html "8. Winietowanie. W tym przypadku mamy jedne z najwyższych wyników, jakie zdarzyło nam się spotkać w historii naszych testów. Na maksymalnym otworze względnym tracimy aż 74% światłą w rogach kadru ") winisz aparat fotograficzny do którego go podpinasz ?
Jakoś nie mam już więcej pytań.
Ostatnio edytowane przez candar ; 04-09-2019 o 11:26
Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Ta... szczególnie jak osoba się obraca wokół swojej osi, lub biegnie do Ciebie (też takie robiłem). Jak dla mnie AF-C w trybie seryjnym jest wystarczające.
--- Kolejny post ---
Zależy z jakimi szkłami. Z natywnymi pod FE jest OK, ale ze szkłami Canona jest gorzej bo pierwsza A7 nie ma detekcji fazy, która dopiero w A7 II działa z Canonami.
Kurcze ten obiektyw mi polecili zamiast kitowego w sklepie w Katowicach przy kupnie aparatu. Teraz widzę że optycznych wszystkie wady się zgadzają na brzegu zdjęcia jest tragedia. Jak można za 1500zł sprzedawać takie gó...no!!!
Jak kupowałem kiedyś 50mm 1.8 canona to zrobił dla mnie niesamowite wrażenie i kosztował 3 razy mniej. Candar jaki obiektyw kupić z szerokim kątem i żeby nie był za duży?