Pokaż wyniki od 1 do 10 z 55

Wątek: Canon 70d zmiana na 6d mark ii czy eos r?

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie Re: Odp: Canon 70d zmiana na 6d mark ii czy eos r?

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    Nie wiem jak Lr6, ale może to pomoże: https://helpx.adobe.com/pl/camera-ra...d-cameras.html

Co do jakości obrazka, bo miałem 6d mk I, a teraz mam 6d mk II i R, to moje subiektywne odczucie jest takie, że z 6d mk II obrazek jest jakiś taki plastikowy, nie znaczy, że zły, ale jednak uważam, że inaczej to wygląda niż w 6d mk I. Być może jest to wynikiem upchania większej ilości pikseli na tej samej wielkości matrycy. Generalnie jednak uważam, że w praktyce nie ma to większego znaczenia, a dużo bardziej ważne jest, aby zdjęcie było ostre lub trafione tam gdzie Ty chciałeś Ale wiadomo, każdy ma swoje priorytety
    Rozumiem, że AF w całym kadrze w 6d mark II z racji większej liczby punktów krzyżowych jest duzo lepszy od tego z 6d mark I, ale czy dotyczy to rónież punktu centalnego? Jeżeli ta, to czy jest do duża różnica?

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Re: Odp: Canon 70d zmiana na 6d mark ii czy eos r?

Cytat Zamieszczone przez elduce Zobacz posta
    Rozumiem, że AF w całym kadrze w 6d mark II z racji większej liczby punktów krzyżowych jest duzo lepszy od tego z 6d mark I, ale czy dotyczy to rónież punktu centalnego? Jeżeli ta, to czy jest do duża różnica?
    W 6d mk I używałem w zasadzie tylko centralnego, w 6d mk II najczęściej 9 punktów środkowych (taki kwadrat się z nich robił). Fotografując samoloty różnicy nie czułem.
    Jak podpinałem np. 50/1.4 albo 135/2 i chciałem mieć pewność, że trafi używałem Lv

Uprawnienia umieszczania postów