Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Obiektyw do Macro - stałka czy jakiś zoom do 1000 zł

Mieszany widok

Coś już napisał Awatar Galipette
    Miasto
    Płock

Domyślnie Odp: Obiektyw do Macro - stałka czy jakiś zoom do 1000 zł

Jeszcze jedno pytanko. Co będzie bardziej komfortowe w użytkowaniu 70mm, 105mm czy 150 mm wszystkie oczywiście macro. Chodzi mi jeszcze po głowie Sigma 150 mm f/2.8 EX DG HSM APO Macro. Co można lepiej wykorzystać w codziennym użytkowaniu poza macro - do portretów, ew elementów krajobrazu?
    Ostatnio edytowane przez Galipette ; 12-06-2019 o 17:11

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie Re: Odp: Obiektyw do Macro - stałka czy jakiś zoom do 1000 zł

Cytat Zamieszczone przez Galipette Zobacz posta
    Jeszcze jedno pytanko. Co będzie bardziej komfortowe w użytkowaniu 70mm, 105mm czy 150 mm wszystkie oczywiście macro. Chodzi mi jeszcze po głowie Sigma 150 mm f/2.8 EX DG HSM APO Macro. Co można lepiej wykorzystać w codziennym użytkowaniu poza macro - do portretów, ew elementów krajobrazu?
    Canon 100/2.8 albo Tamron 90 macro.

Dopiero zaczyna Awatar Epikur

Domyślnie Odp: Obiektyw do Macro - stałka czy jakiś zoom do 1000 zł

Cytat Zamieszczone przez Galipette Zobacz posta
    150 OS była bardzo fajna. Jest na tyle szybka że nadaje się do sportu i dynamicznej przyrody(w granicach rozsądku). Już niestety nie produkują, ale może uda się dostać jakąś używkę, choc raczej nie za 1000zł.

Jednak bardziej uniwersalna będzie Sigma 105 OS Macro. Można ją dostać nową nie śmiganą za 1890 zł (można coś utargować). Jest rewelacyjna zarówno do macro jak i do portretu, a stabilizacja się naprawdę przydaje.

Uprawnienia umieszczania postów