Pokaż wyniki od 81 do 90 z 198

Wątek: Rezygnuję z Canona... tylko na co? Przesiadka na bezlustrkowca ...

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Domyślnie Re: Odp: Re: Odp: Rezygnuję z Canona... tylko na co? Przesiadka na bezlustrkowca ...

Cytat Zamieszczone przez mirror Zobacz posta
    hę - zawsze czytam instrukcję obsługi (nawet jak kupuję nowego canona) - dzięki za info ale niestety nie mam "TRYBU EKSPOZYCJI" w menu na zielonym i na żadnym innym (na pokrętle), żeby cokolwiek ustwiać ręcznie musze być w trybie (nomen omen) ..... kreatywnym (aparacik z literką C) ale może jakiś update firmware (nigdy nie robiłem), a może ten model (J3) jest za prosty - dziękuję i posprawdzam.

pewnie kupię jakąś stałkę - to martwy system więc optyka jest tania
    Pisałem na podstawie J1 i tam tak jest a w J3 jest dokładnie tak samo.

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	43213.jpg
Wyświetleń:	57
Rozmiar:	44,5 KB
ID:	2299

Konfabulujesz

Wg tego opisu poniżej i zdjęć J3 ma PASM. Pokrętło masz u góry i musisz się tak samo przeklikać przez menu wchodząc w EKSPOZYCJĘ i jak widać jest taka pozycja w MENU! bo ktoś ustawił ekspozycję w tryb M - "manual" na tym zdjęciu poniżej.
    https://www.imaging-resource.com/PRO.../NIKONJ1A3.HTM
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Nikon_1_J3_top_small.jpg
Wyświetleń:	55
Rozmiar:	11,4 KB
ID:	2300 Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	m m.JPG
Wyświetleń:	54
Rozmiar:	17,7 KB
ID:	2302
    The Nikon J3, like its predecessors, has a very small body by mirrorless camera standards. It's been restyled a little since the J2, with the Mode dial moved to the top deck, directly behind the power button. (Sadly, it still doesn't offer PASM modes; accessing these requires a trip thru the menu system.)
    Załączone miniatury Załączone miniatury IMG_7066.jpg  

Ostatnio edytowane przez candar ; 25-05-2019 o 22:57
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Uprawnienia umieszczania postów