Strona 34 z 97 PierwszyPierwszy ... 2432333435364484 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 331 do 340 z 961

Wątek: Canon EOS RP

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Canon EOS RP

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    No to RP doczekał się jakiejś niepojętej awersji klientów:
    https://www.canonwatch.com/in-japan-...-put-together/
    Nie ogarniam o co chodzi
    Ja bym był ostrożny w wyciąganiu zbytnich wniosków z tego. Japonia to ogólnie specyficzny rynek i tendencje stamtąd nie zawsze przenoszą się na resztę. Ale fakt ten zjazd jest dziwny.
    @akustyk - rozumiem że wszyscy ci co go kupili hucznie na początku o tym nie wiedzieli ale powiadomili innych ....
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Moja "teoria" jest taka:
    RP zaraz po premierze kupili posiadacze starych puszek Canona - bo FF, bo niska cena, bo nowoczesny bo bezlustro. Grupa ta się skończyła, natomiast nowi kupujący wybierają co do zasady S.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

ale tu bardziej chodzi o to ze mnóstwo osób zwróciło aparat po 2-3 tyg używania...łaj?
    co takiego złego jest w tym aparacie? bo z tego co czytam to jest zły bo są rozczarowani....na naszym forum co drugi jest rozczarowany ale aparatu nie sprzedaje od razu
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    ale tu bardziej chodzi o to ze mnóstwo osób zwróciło aparat po 2-3 tyg używania...łaj?
    co takiego złego jest w tym aparacie? bo z tego co czytam to jest zły bo są rozczarowani....na naszym forum co drugi jest rozczarowany ale aparatu nie sprzedaje od razu
    Podstawowe pytanie brzmi - co jest w nim nowego i innowacyjnego w odniesieniu od aparatów sprzed 5,6 lat. Przykładowo dla mnie bazującego na konstrukcjach sprzed pięciu lat dokonałbym kroku wstecz pod względem możliwości aparatu (błagam - nie pytaj dlaczego, bo nie chcę prowokować kolejnej bezsensownej dyskusji z fanatykami systemu).
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Miasto
    wawa

no, jest FF bez lustra
    okrojonym FF, chyba nawet najtańszym FF w stajni C na rynku
    czyli FF dla każdego i co w tym złego?

jestem w trakcie kupowania R mimo ze bardzo mi przeszkadza brak drugiego slota,
    dodam ze drugi slot mam od x lat w 5mk3 i używałem go sporadycznie

Miasto

no, jest FF bez lustra
    okrojonym FF, chyba nawet najtańszym FF w stajni C na rynku
    czyli FF dla każdego i co w tym złego?
    "Dla każdego" - znaczy dla kogo ??? Bo MZ ani R, ani tym bardziej RP nie zadowala nikogo pod względem osiągów. To, że coś jest reklamowane jako "najtańsze FF" na rynku nie determinuje tego, że rzeczywiście takowym jest. Potega reklamy zadziałała ?

jestem w trakcie kupowania R mimo ze bardzo mi przeszkadza brak drugiego slota,
    dodam ze drugi slot mam od x lat w 5mk3 i używałem go sporadycznie
    No i fajnie, życzę wielu udanych zdjęć! Serio, serio!
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Miasto
    wawa

nie każdy potrzebuje wodotrysków, inaczej serie CXXX by się nie sprzedawały w ogóle tylko każdy by kupował na wypasie
    widzę to po sobie, gdzie miałem aparat z 2 slotami, które dla mnie były zbędne

te FF jest dla amatora, takie ff entry, jak klient dojrzeje to sobie zmieni, Ty patrzysz z pozycji świadomego klienta ale nie każdy taki jest
    jak czytam w komentarzach że
    I have a Japanese friend that when he notice that the Fujifilm X.t30 of his wife make better picture than his Canon RP felt really ashamed, and be ashamed in this way for a Japanese man is very very bad, I think he will never ever buy again any Canon product.
    to mnie pusty śmiech ogarnia

to może być argument w dyskusji ludzi którzy aparat trzymają od święta, dla mnie jest tylko i wyłącznie humorystyczny

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie Re: Odp: Canon EOS RP

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ja bym był ostrożny w wyciąganiu zbytnich wniosków z tego. Japonia to ogólnie specyficzny rynek i tendencje stamtąd nie zawsze przenoszą się na resztę. Ale fakt ten zjazd jest dziwny.
    tez mi sie wydaje, ze nie mozna Japonii zbyt mocno ekstrapolowac. ani zbyt wiele wyczytywac z krotkiego okresu czasu

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    rozumiem że wszyscy ci co go kupili hucznie na początku o tym nie wiedzieli ale powiadomili innych ....
    jestem zdania, ze normalny czlowiek potrzebuje ze 3-4 miesiece intensywnego uzytkowania, zeby wyrobic sobie jakas opinie na temat tak zlozonego narzedzia pracy. normalny czlowiek w odroznieniu od dziennikarza, ktory opinie ma zawsze gotowa jeszcze zanim dostanie zabawke w rece

wiec nie, nie sadze ze opinie pierwszych kupujacych maja tu istotny wplyw. raczej chodzi o specyfike tych drugich kupujacych, ktorzy nie sa 100% zdecydowani na konkretny produkt, tylko rozwazaja go jako jakas tam alternatywe (i w kontekscie finansow). i mysle ze tym drugim kupujacym wyszlo, ze RP daje za malo za ta cene. i temu akurat sie nie dziwie, mialem okazje pouzywac ta wydmuszke
    www albo tez flickr

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez candar Zobacz posta
    Podstawowe pytanie brzmi - co jest w nim nowego i innowacyjnego w odniesieniu od aparatów sprzed 5,6 lat.
    ale to nie chodzi o innowacyjnosc, szczegolnie ze to jest produkt najtanszy w swojej kategorii, wiec nikt czegos takiego nie oczekiwal. zwlaszcza ze strony Canona.

IMHO, sprzedaz RP morduje brak jakiegos taniego kita do niego. sam korpus luzem trafia tylko do ograniczonej grupy odbiorcow, tych wlasnie pierwszych nabywcow na powyzszym grafie, ktorzy wiedzieli, ze czegos takiego potrzebuja.
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 03-05-2019 o 09:12
    www albo tez flickr

Miasto

nie każdy potrzebuje wodotrysków, inaczej serie CXXX by się nie sprzedawały w ogóle tylko każdy by kupował na wypasie
    widzę to po sobie, gdzie miałem aparat z 2 slotami, które dla mnie były zbędne

te FF jest dla amatora, takie ff entry, jak klient dojrzeje to sobie zmieni, Ty patrzysz z pozycji świadomego klienta ale nie każdy taki jest
    jak czytam w komentarzach że to mnie pusty śmiech ogarnia

to może być argument w dyskusji ludzi którzy aparat trzymają od święta, dla mnie jest tylko i wyłącznie humorystyczny
    Co do cytowanej wypowiedzi - to całkiem prawdopodobne, że ludziom bardziej podobają się kolory z aparatu Fuji X-T30 niż z canona RP
    mam porównanie, bo znam systemy Fuji, Sony i Canona pod względem matryc i kolorów .

Na przykładzie wczorajszej sesji:
    Fota z Fuji X-T2 https://500px.com/photo/304198417/kl...er_id=23428655
    A tu z Sony A7 II ze szkłem Pentacon 50 1.8 https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net...23&oe=5D629C95
    Ostatnio edytowane przez candar ; 03-05-2019 o 10:14

Strona 34 z 97 PierwszyPierwszy ... 2432333435364484 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów