Strona 35 z 97 PierwszyPierwszy ... 2533343536374585 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 341 do 350 z 961

Wątek: Canon EOS RP

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

Domyślnie Odp: Canon EOS RP

tez mam F
    a kolory to można porównywać na takim samym kadrze w tym samym czasie
    inaczej guzik z tego
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Domyślnie Odp: Re: Odp: Canon EOS RP

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    IMHO, sprzedaz RP morduje brak jakiegos taniego kita do niego. sam korpus luzem trafia tylko do ograniczonej grupy odbiorcow, tych wlasnie pierwszych nabywcow na powyzszym grafie, ktorzy wiedzieli, ze czegos takiego potrzebuja.
    Dokładnie! Przyczyną małej popularności serii R nie jest matryca, słaby eye-af, czy średnia przydatność do fotografowania akcji tylko rozbieżność między stopniem zaawansowania korpusów względem obiektywów. Do RP aż prosiło się o wypuszczenie małego, niedrogiego kita z IS.
    Miłego dnia
    moja www

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
    Dokładnie! Przyczyną małej popularności serii R nie jest matryca, słaby eye-af, czy średnia przydatność do fotografowania akcji tylko rozbieżność między stopniem zaawansowania korpusów względem obiektywów. Do RP aż prosiło się o wypuszczenie małego, niedrogiego kita z IS.
    Jakoś EF 24-105mm f/3.5-5.6 IS STM nie zdobył sobie serc użytkowników 6D i 6DII. Podobnie 24-70/4L nie jest lubiany choć to fajne solidne szkło. Za to RF 24-105 jest bardzo chwalony.
    Myślę, że w Japonii kryterium ceny może nie być priorytetem. Zobaczymy jak zareaguje na RP biedniejsza część świata .
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Domyślnie Re: Odp: Re: Odp: Canon EOS RP

No nie wiem,czy "mały, niedrogi kit" rozkręciłby sprzedaż RP. Z tego co zauważyłem w serii Nikon Z również nie ma taniej "kitowej" optyki a jednak jak czytam fora - to co rusz ktoś kupuje i zachwala pomimo negatywnych opinii o AF.
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Dokładnie! Przyczyną małej popularności serii R nie jest matryca, słaby eye-af, czy średnia przydatność do fotografowania akcji tylko rozbieżność między stopniem zaawansowania korpusów względem obiektywów.
    co do R to az tak bym sie nie rozpedzal. RF 24-105 jest do niego dopasowany wielkosciowo, na upartego 50/1.2 tez (subiektywnie duzy, ale to jest akceptowalne)

natomiast RP, jak juz wiele razy mowilem, jest w prozni. mozna sobie go kupic do EF 50/1.8 STM przez adapter albo RF 35 macro. i tyle

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    Jakoś EF 24-105mm f/3.5-5.6 IS STM nie zdobył sobie serc użytkowników 6D i 6DII. Podobnie 24-70/4L nie jest lubiany choć to fajne solidne szkło. Za to RF 24-105 jest bardzo chwalony.
    ale przez kogo nie jest lubiany 24-70/4? poza tym, ze sporo osob wybiera zamiast niego 24-105/4 ze wzgledu na wiekszy zakres. akceptujac kompromis na jakosci (upadek jakosci 24-105 w szerokim kacie)

Cytat Zamieszczone przez candar Zobacz posta
    No nie wiem,czy "mały, niedrogi kit" rozkręciłby sprzedaż RP. Z tego co zauważyłem w serii Nikon Z również nie ma taniej "kitowej" optyki a jednak jak czytam fora - to co rusz ktoś kupuje i zachwala pomimo negatywnych opinii o AF.
    Nikon Z jest dopasowany cenowo/jakosciowo pomiedzy korpusami a obiektywami. i ten wybor obiektywow natywnych chociaz niewielki jest sensowny.

Canon R jest w gorszej sytuacji, bo pasujacych obiektywow natywnych jest malo. mozna dolozyc kilka pasujacych (rozmiarowo i jakosciowo) przez adapter

Canon RP jest w ciemnej d*... nawet RF 24-105 jest do niego za duzy.

czy dopasowany rozmiarowo kit poprawia sprzedaz korpusow? trzeba by zapytac Canona czy Rebele z 28-80/18-55 nabily mu dostateczna kapuste przez 30 lat ich klepania? i czemu ten sam numer (plastikowy 15-45) robia z EF-M...

IMHO, premiera RP bez pasujacego obiektywu to byl stategiczny strzal Canona... w tych watpiacych, czy chca kupic R. nagle okazalo sie, ze cena nakretki R na RF 24-105 jest jednak strawialna
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 03-05-2019 o 11:01
    www albo tez flickr

Miasto

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta

czy dopasowany rozmiarowo kit poprawia sprzedaz korpusow? trzeba by zapytac Canona czy Rebele z 28-80/18-55 nabily mu dostateczna kapuste przez 30 lat ich klepania? i czemu ten sam numer (plastikowy 15-45) robia z EF-M...

IMHO, premiera RP bez pasujacego obiektywu to byl stategiczny strzal Canona... w tych watpiacych, czy chca kupic R. nagle okazalo sie, ze cena nakretki R na RF 24-105 jest jednak strawialna
    Swego czasu kitowy Canon EF 38-76 mm f/4.5-5.6 nie zapewniał sprzedaży a wręcz zrażał użytkowników do sytemu. Z drugiej strony nie bardzo wierze, że potencjalny nabywca "taniej" puszki FF będzie chciał kupic ją w komplecie z kilkakrotnie droższym szkłem
    Ostatnio edytowane przez candar ; 03-05-2019 o 11:45
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    No to RP doczekał się jakiejś niepojętej awersji klientów:
    https://www.canonwatch.com/in-japan-...-put-together/
    Nie ogarniam o co chodzi
    aparat nie może być całkowitą wydmuszką - to ponoć fullframe - kupiłbyś ten wytwór księgowego? ja może bym kupił (a może nie) gdybym zaczynał od zera, ale ludzie zwykle dają sobie wmówić że na początek potrzebują prostszego sprzętu (i apsc) - takie tam małe kłamstwo żeby kupili dwa razy - że niby nie potrzebują fullfrejma, że "prostszy" aparat pozwoli im nauczyć się - to brednie aparat który usiłuje zrobić wszystko za ciebie nic cię nie nauczy - "prostsze" (bardziej przypominające kompakta) aparaty obsługuje się trudniej bo zwykle trzeba je mocno ogłupić żeby robiły co trzeba - im "prostszy" tym bardziej ogłupić.

więc powstał dysonans - wmawia sie ludziom ze potrzebują "prostszy" do nauki i takie coś ma słabo określoną grupę odbiorców stąd taki a nie inny popyt
    Ostatnio edytowane przez mirror ; 03-05-2019 o 11:49

Miasto

Domyślnie Re: Odp: Canon EOS RP

Cytat Zamieszczone przez mirror Zobacz posta
    aparat nie może być całkowitą wydmuszką - to ponoć fullframe - kupiłbyś ten wytwór księgowego? ja może bym kupił (a może nie) gdybym zaczynał od zera, ale ludzie zwykle dają sobie wmówić że na początek potrzebują prostszego sprzętu (i apsc) - takie tam małe kłamstwo żeby kupili dwa razy - że niby nie potrzebują fullfrejam, że "prostszy" aparat pozwoli im nauczyć się - to brednie aparat który usiłuje zrobić wszystko za ciebie nic cię nie nauczy - "prostsze" (bardziej przypominające kompakta) aparaty obsługuje się trudniej bo zwykle trzeba je mocno ogłupić żeby robiły co trzeba - im "prostszy" tym bardziej ogłupić.

więc powstał dysonans - wmawia sie ludziom ze potrzebują "prostszy" do nauki i takie coś ma słabo określoną grupę odbiorców stąd taki a nie inny popyt
    Oj tam, oj tam. Przeca są cały czas dostępne bardzo tanie FF do "nauki" na rynku

Co rusz ktoś kupuje i pyta się, czy to dobry aparat...

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez candar Zobacz posta
    Oj tam, oj tam. Przeca są cały czas dostępne bardzo tanie FF do "nauki" na rynku

Co rusz ktoś kupuje i pyta się, czy to dobry aparat...

https://apollo-ireland.akamaized.net...mage;s=644x461
    nie wiem - nigdy takiego nie używałem ale mz ma za dużo przycisków - trzy spusty to o dwa za dużo - to nie jest dobry aparat ale może to trzecie oko czyni z niego coś wyjątkowego
    Ostatnio edytowane przez mirror ; 03-05-2019 o 11:56

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Z całym systemem R jest tak że z moich obserwacji kupują go głównie osoby, które mają już sprzęt Canona. U nas moim zdaniem przy trafiających się promocjach na eR kupowanie RP to trochę bezsens.
    Pytanie jest też czy w trakcie premiery lub zaraz po nie było jakichś znaczących obniżek w segmencie czy to u Sony czy nawet u Canona którymi zmasakrowali efekt wejścia.
    Nie wiem, nie ma statystyk ze sprzedaży na świecie i ciężko coś wróżyć ale brak kitowego szkła do RP jest moim zdaniem problemem. Inne kwestie są tu zupełnie bez znaczenia. Canon wciskał bardziej okrojone sprzęty z dobrym skutkiem.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 05-05-2019 o 12:10
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 35 z 97 PierwszyPierwszy ... 2533343536374585 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów