Może 7D ta sama matryca a jakość budowy lepsza, minusem jest brak obracanego ekranu.
Może 7D ta sama matryca a jakość budowy lepsza, minusem jest brak obracanego ekranu.
aptur wszystko w swoim czasie.
zdebik mimo wszystko wolałbym ekran obracany - podobają mi się ujęcia z zieni / małej wysokości, a tu myślę że taki ekran będzie bardzo pomocny.
Co do 60D vs 70D, to chyba dozbieram parę groszy więcej i będę obserwował. Dołożyć wiele nie trzeba, a wymiana szkieł na dopasowane w przypadku 60D też może być kosztowna i upierdliwa.
Dobrze, że natrafiłem na popularną wadę 70D - Err 80 (bodajże spalona MOBO). Na stronie Canona można przeczytać, że problem dotyczy głównie modeli z modelem seryjnym zaczynającym się od "00.." do "22...", więc też będzie trzeba mieć to na uwadze.
Mam jeszcze jedno pytanie - czy mógłby mi ktoś pomóc w orientacji jak wypada zużycie aparatu poprzez kręcenie filmów? Na zdjęciach sprawa oczywista - dany model powinien dopstrukać do 100k, a w przypadku filmów? Jak interpretować godziny nagranego materiału?
Te 100K to u jednego 250 000 i innego 20000 ruletka. Z kręceniem też jak z dupą każdy ma swoją (opinię).
Panie w tej cenie kupi Pan 5Dc, gwarantuję, że nie kręcił na nim filmów![]()
EFM+22mm; 5D+50mm
12MPix - mało jak na dzisiejsze standardy.
5D III Mark też słaby bo mało mpix...?
EFM+22mm; 5D+50mm