Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Jasny zoom L-ka do APS-C do fotografowania turystycznego do 5k w używce

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar swallow77
    Miasto
    Kristiansand, Koszalin

Domyślnie Odp: Jasny zoom L-ka do APS-C do fotografowania turystycznego do 5k w używce

Do podrozy to lepiej przypasuje C10-18stm + C55-250stm ze wzgledu na wage. Jak L to C16-35 + C70-200.
    Piszę oczywiście na podstawie swoich doświadczeń i preferencji wyboru ogniskowych w podróży (czy to miejskiej czy pagórkowej).
    W początkach hobby używałem C18-200, ale on jest już leciwy i ma af na zwyklym silniku, choć jakość obrazka jest całkiem niezła. Ale też i prawda taka, ze szeroki kąt w nim za wąski, a tele zwykle za krótkie.

Pozdrawiam!
    wysłano z FRD-L19 przy użyciu Tapatalka

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Jasny zoom L-ka do APS-C do fotografowania turystycznego do 5k w używce

Cytat Zamieszczone przez swallow77 Zobacz posta
    Do podrozy to lepiej przypasuje C10-18stm + C55-250stm ze wzgledu na wage. Jak L to C16-35 + C70-200.
    Piszę oczywiście na podstawie swoich doświadczeń i preferencji wyboru ogniskowych w podróży (czy to miejskiej czy pagórkowej).
    i tego bym sie trzymał - tylko słowo "jasne" mało pasuje do tych obiektywów bo tej cenie to będzie /4 i "szerokie" też nie pasuje bo 16 na apsc to jakoś specjalnie szeroko nie jest - zakup szerokiego szkła ff do apsc ma taki sobie sens trzeba rozumieć co się traci - jak nagniesz deliktnie budżet to będzie nawet 16-35/4LIS i 70-200/4LIS do ff będzie kiedyś jak znalazł - jeśli nie potrzebujesz wymiennej optyki - kup kompakta

a ogólnie to kup używke c10-22, używkę c70-200/4LIS lub 70-300L i coś w srodek np c50 1.8 jak budżetu starczy, jak zmienisz na ff to używke c10-22 sprzedasz w cenie zakupu lub bardzo podobnej (ja kiedys na tym zarobiłem 50zł )
    Ostatnio edytowane przez mirror ; 08-06-2019 o 09:58

Uprawnienia umieszczania postów