Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1329

Wątek: Canon EOS 6D Mark II - oficjalnie

Mieszany widok

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie Odp: Canon EOS 6D Mark II - oficjalnie

Po kilkunastu latach użytkowania 5d classic przymierzam się do zakupu kolejnego aparatu FF. W ciemnych pomieszczeniach przydałoby się większe iso niż w moim 5d. Zastanawiam się na 6d mark II ale nurtują mnie głównie: braku joysticka i ograniczone krycie wizjera. Po testach też mam wątpliwości i niedosyt "dbałości" o klienta. Mam wrażenie, że konkurencja zaoferowała korzystniejszy produkt d750. Dlatego też myślałem o zakupie nikona d750 lub całkowitego pożegnania z lustrzanką na rzecz bezlusterkowca. Możecie mi podpowiedzieć jak wygląda użytkowanie 6d mII pod kątem braku joysticka i ograniczonego krycie? Wszelkie inne sugestie też rozważę.

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez saxjas Zobacz posta
    Po kilkunastu latach użytkowania 5d classic przymierzam się do zakupu kolejnego aparatu FF. W ciemnych pomieszczeniach przydałoby się większe iso niż w moim 5d. Zastanawiam się na 6d mark II ale nurtują mnie głównie: braku joysticka i ograniczone krycie wizjera. Po testach też mam wątpliwości i niedosyt "dbałości" o klienta. Mam wrażenie, że konkurencja zaoferowała korzystniejszy produkt d750. Dlatego też myślałem o zakupie nikona d750 lub całkowitego pożegnania z lustrzanką na rzecz bezlusterkowca. Możecie mi podpowiedzieć jak wygląda użytkowanie 6d mII pod kątem braku joysticka i ograniczonego krycie? Wszelkie inne sugestie też rozważę.
    Krycie wizjera to 98% w 6D2. Czy faktycznie to duża strata? Ja tego nie zauważyłem mając 6D2 przez kilka tygodni. Jeśli potrzebujesz coś faktycznie porządnego, chcesz mieć joya i masz dużo obiektywów Canona to leć po 5D4. A jak nie jest dla ciebie problemem mazianie po ekranie zamiast joysticka i nie przeszkadza jeden slot na kartę pamięci to EOS R jest dobrą propozycją.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Cytat Zamieszczone przez saxjas Zobacz posta
    Zastanawiam się na 6d mark II
    Spróbuj wziąć do rąk "R" (bez joysticka).
    Czy masz szkła, które "trzymają Cię" przy Canonie?

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez r_m Zobacz posta
    Spróbuj wziąć do rąk "R" (bez joysticka).
    Czy masz szkła, które "trzymają Cię" przy Canonie?
    Mam kilka szkieł i lampę ale rozważam inne możliwości. Co proponujesz innego? Chętnie zapoznam się.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
    Jest wybierak kierunkowy. Słabiej niż joystick, ale z drugiej strony w tym aparacie i tak najlepszy jest centralny punkt. Większą skuteczność, szczególnie gdy jest ciemniej, mam przez ustawienie ostrości środkowym i ew. przekadrowanie. Identycznie miałem w 5d2, 6d i 5d3. Dla mnie brak joya nie jest jakoś bardzo odczuwalny.
    Jeśli przechodzisz z 5d mkI to będziesz zaskoczony dokładnością/skutecznością AF-u, żywotnością baterii, jakością matrycy, mniejszymi gabarytami (dla mnie bardzo na plus) no i przede wszystkim odchylanym, dotykowym ekranem
    Dzięki za info. Widzę, że można żyć bez joy..Mniejsze gabaryty, dokładność AF i inne wymienione atuty przemawiają.

Uprawnienia umieszczania postów