Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
Co byś nie napisał, jak bardzo się "wysilił" to prawdą jest że teraz puszki Sony są lepsze.
Za 2-3 laty może być inaczej.

Ale teraz takie są fakty.
I tyle

jp
Nie był bym do końca przekonany o tym, że są lepsze. A7 I i II zarówno wersja a7r I i II potrafią się zacinać podczas pracy a ich baterie są ... jakie są. Jakość wykonania pozostawia też trochę do życzenia. Michach z WhiteSmoke jak sprzedawał po roku a7III to pisał, że jest powycierany z każdej strony, bo sprzęt sony się turbo szybko wyciera. (nie moje słowa) Poza tym ekran i evf w porównaniu do chociażby R w modelach sony A7 ( poza a9 i a7RIII) jest wyrażnie słabszy niż w R. Ergonomii nawet nie porównuję bo ta w R jest na poziomie zbliżonym do 6d a a7 do kompaktu. Natomiast jakość obrazka oraz filmów jest na "lepsze" poziomie bez dwóch zdań w sony. Tylko żeby to "lepsze" widzieć to trzeba by było korzystać z dwóch systemów na raz i odpowiedniej optyki. Porównywanie tego, co się ma, z tym co ktoś ma, lub testami w internecie to bezsens dla mnie.

Ja jestem po kilku prostych sesjach z R i nie żałuję zakupu ( po przesiadce z 5dIII) być może po zakupie a7III nie żałował bym jeszcze bardziej, a być może sprzedał bym go po dwóch weselach jak mój znajomy i wrócił do 5dIV bo uchwyt i evf mu nie pasowały.