e tam - kierujecie się emocjami![]()
e tam - kierujecie się emocjami![]()
Miłego dniamoja www
Miłego dniamoja www
No cóż, jesteśmy w systemie ML i aby mówić o zaletach i wadach R w tym systemie to trzeba mieć odniesienie, do czegoś porównywać.
Przy merytorycznej dyskusji nie ma od tego ucieczki, inaczej to będzie czyste bla, bla, bla
Gdyby Z było (aktualnie) najlepsze to Z pełniło by teraz rolę taką jaką pełnią puszki A7/9.
Kilkanaście lat w Canonie, wiele puszek/obiektywów.
Wolałbym by na A7R3 był napis Canon ale tak nie jest.
Ale tak nie jest i to teraz system ML FF Sony jest lepszy od EOS R i trzeba to umieć zaakceptować.
Mam nadzieję że Canon "nadrobi" zaległości i będzie w czołówce rozwoju technologii
jp
Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 11-01-2019 o 13:31
puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
public.fotki.com/janusz-pawlak/
Wzruszyłem się. Naprawdę. I płaczę.
Podobnie płaczą w centrali Canona, bo na nic ich nagrody związane z innowacyjnością i złożeniem największej liczby patentów w US, Japonii, itd. gdy robią to bez wiedzy i akceptacji DxO. Są w ogonie rozwoju, nie mają biletu na autostradę i w ogóle Canon jest przecież do dupki.
Coś mi jednak mówi, że te ohydnie przestarzałe premiery zacofanego sprzętu ML Nikon i Canon są nie tyle początkiem śmierci lustrzanek, co początkiem końca rozwoju Sony w tym zakresie. Jak zwykle Alfa zamieni się niebawem w Omegę, a później zniknie.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner