Pokaż wyniki od 1 do 10 z 98

Wątek: Dylematy posiadacza 80d

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Dylematy posiadacza 80d

Te ulepszacze pomagają, bądź są niezbędne przy wyborze formatu jpeg. Nawet jeśli tłuczesz rawy a Twoim jedynym rawerem jest DPP to nie warto ich włączać, bo mogą spowolnić pracę aparatu, np. redukcja szumu długich naświetleń zmniejsza ilość raw w serii. Po drugie, cóż jest do tłumaczenia w temacie redukcji zakłóceń, czyli szumów? W instrukcji 80D jest to podane mniej więcej tak samo jak w instrukcji 400D. Ja się upieram żebyś sprawdził AF, i wziął pod uwagę fakt, że przechodzisz z matrycy 10 MP na 24 MP, bo to są teraz najistotniejsze sprawy do opanowania.

Domyślnie Odp: Dylematy posiadacza 80d

Cytat Zamieszczone przez Wieslaw18 Zobacz posta
    Ja się upieram żebyś sprawdził AF, i wziął pod uwagę fakt, że przechodzisz z matrycy 10 MP na 24 MP, bo to są teraz najistotniejsze sprawy do opanowania.
    I wcale nie uważam że nie masz racji. Na razie nie mam jak pofocić szybko zmrok, wcześniej pracuję a ja głównie w plenerze focę. Pora roku też nieciekawa ale przyjdzie na to czas. Póki co poznaję co i jak w ustawieniach.
    Ostanie dwie rzeczy które mnie nurtują to jasne partie obrazu i Korelacja aberracji i jasności brzegów obiektywu instruckja str 174 i 175 Ta sama bajka co przy wcześniejszych tematach? Zbyteczne czy może jednak nie? A może w przypadku focenia w jpg warto zastosować?

Uprawnienia umieszczania postów