Pokaż wyniki od 1 do 10 z 46

Wątek: Sigma 40mm F/1.4 DG HSM I Art

Mieszany widok

Uzależniony

Domyślnie Odp: Sigma 40mm F/1.4 DG HSM I Art

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
    Też chciałem napisać to panu od Sigma, żeby oszczędzał siły na noszenie swoich wyrobów. Niestety postanowiliście za wszelką cenę pójść w super parametry optyczne kosztem gigantycznych rozmiarów i ceny w momencie kiedy producenci aparatów poszli w zupełnie przeciwnym kierunku (rozmiar)
    Niestety producenci nie poszli w kierunku kompaktowych rozmiarów. Tak punkt widzenia prezentowały dział marketingu pewnej firmy, która produkuje pełnoklatkowe bezlusterkowce. Były one małe do momentu, gdy powstało m.in. mało kompaktowe 50/1,4 czy 70-200. Jeśli chodzi o korpus to może on być mały. Problem stanowi optyka, która nie jest kompaktowa jeśli ma współpracować z matrycami 42mpix i więcej...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez luso Zobacz posta
    Niestety producenci nie poszli w kierunku kompaktowych rozmiarów. Tak punkt widzenia prezentowały dział marketingu pewnej firmy, która produkuje pełnoklatkowe bezlusterkowce. Były one małe do momentu, gdy powstało m.in. mało kompaktowe 50/1,4 czy 70-200. Jeśli chodzi o korpus to może on być mały. Problem stanowi optyka, która nie jest kompaktowa jeśli ma współpracować z matrycami 42mpix i więcej...
    No i tu się robi problem, bo używanie takiego dajmy na to 70-200 z ręki przy mikrym korpusie staje się na dłuższą metę męczarnią. Podejrzewam że z tego powodu ani Nikon ani Canon nie startowali w zawodach na najmniejsze bezlustro FF .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

KM
    Guest

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_20181214_180340_401.jpg
Wyświetleń:	23
Rozmiar:	486,3 KB
ID:	1552
    Genreralnie EOS R genialnie jest wyważony w ręce z 85L IS czy 35L II. Odpowiednia waga i ergonomia.
    Dla porównania z sony a6300 ja z małymi bezlustrami do fot pod printy całkiem nie umiem pracować co innego zabrać na wakacje czy przysłowiowe "imieniny u cioci" Ale wtedy wolę założyć na to naleśnika czy gofra i tak nikt tego drukować nie będzie.
    Ostatnio edytowane przez KM ; 29-12-2018 o 00:12

Uprawnienia umieszczania postów