Tak, jak pisane było wcześniej.
Jeśli oczekujesz lepszej jakości na wyższych ISO to tylko 5D. A najlepiej 5D mark II, który jak linkowałem wyżej kupisz już za 1.400 zł
To samo dotyczy przebiegu migawki, której w pierwszym 5D nie odczytasz a w mark II już tak. Kolejna sprawa to 5D mark II z założenia będą miały mniejszy przebieg (data premiery) i szukałbym czegoś w granicach 20.000 - 50.000 klapnięć a zaręczam, że takie są, ale trzeba się naszukać200.000 to końcówka żywota migawki
Ale MZ trudno raczej wystrzelać 100.000 o ile ktoś nie pracuje zawodowo aparatem.
Co do 7D jako były użytkownik mogę powiedzieć, że ISO do 3200 jest ok a nawet do 6400 jeśli poprawnie naświetlisz.
No i szkłem 50 mm uwierz, że da się ogarnąć całą postać w pełnej klatce, bo nawet w ciasnym studyjnym pokoju nie miałem problemu - tak więc szukasz dziury w całym
A zapodane szkło wyżej szkło C 85 1.8 ustaw sobie jako priorytet zakupowy (relacja cena/jakość) o ile faktycznie zamierzasz się skupić na portrecie (90% swoich zdjęć canonem robiłem z tym szkłem).
Nawiasem pisząc to nie namawiam wcale na pełną klatkę (nie wierz w w cudowną głębię obrazu oraz magię FFbo sam używam cropa w Fuji, ale to całkiem inna bajka (bezlusterkowce)