Miłego dniamoja www
Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 29-10-2018 o 13:46
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Tako rzecze instrukcja obsługi tego modelu aparatu.
Dzięki. Nigdy się nie zastanawiałem jak to jest w ML. Naturalnym było dla mnie, że ir też działa. AF assist beam to niestety nieporozumienie. Może jest skuteczne, ale straszy ludzi.
Podoba mi się to body. Coraz poważnej nawet myślę o zakupie. Jestem jednak na 100% pewien, że bez wcześniejszego wypożyczenia się nie odejdzie. Jeśli AF w ciemności działa tylko na statycznych obiektach to w fotografii ślubnej i tak trzeba mieć dobre dslr![]()
Miłego dniamoja www
Jest nas więcej.
Mi pozostała do wyjaśnienia kwestia bandingu. Wywołałem trochę dostępnych RAWów w LR i DPP - ciemnych na tyle żeby było co rozjaśniać. Póki co widzę, że fotki z jednego body mają wyraźny banding już przy rozjaśnieniu +2EV a z innego body wcale nawet do +5EV. Wygląda bardziej na rozrzut jakościowy sensorów niż wadę projektową. Wyjaśni się wkrótce.
https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200
Z tego co czytam to AF działa w zupełnie ekstremalnych warunkach. Też mnie to intryguje, bo ja czasami fotografuję w straszliwej ciemnicy. W sumie jednak to bardziej się martwię o wizjer niż o AF. W A7 wizjer mnie trochę męczył. Nie dość że w ciemnicy smużył to jeszcze kolory były dalekie od rzeczywistości. Mam spore doświadczenie z wizjerami w kamerach i w tym soniaczu jest niestety wszystko to co dobrze znam i za czym nie przepadam....
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
1. Nie myl ostrości z ilością detalu.
2. Założenia sa Twoje, byś udowodnił co chcesz.
3. Niestety ale ta lista z dxo nie uwzględnia wielu obiektywów, które nie były testowane na 5Dsr (pierwszy z brzegu - rekordzista Art. 135 mm, zresztą Artów nie ma tez na liście Sony) no i wyniki sa tam lekko szokujące, bo 400/2.8L to tak słabe szkło? 135/2L jest kiepski?
No i popatrzyłem na Nikona w ten sposób jak ty to zrobiłeś - tez ma na liście więcej szkieł niż Canon.
Wychodzi na to, że Canon ma najgorsze matryce (DR), najgorszy AF i najmniej ostre szkła. Ktoś te Canony w ogóle kupuje???![]()
![]()
![]()