Pokaż wyniki od 1 do 10 z 4133

Wątek: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Domyślnie Odp: Canon EOS R

Cytat Zamieszczone przez maik30d Zobacz posta
    Oj Cichy Cichy. Jak podziałasz kilka reportażów z A7III to pożegnasz się z Canonem, uwierz mi. Ja miałem wielki problem żeby się przesiąść na Sony ale teraz cieszę się jak szalony. Matryca, masa i Af - po kilku reportażach nabrałem wprawy z obsługą i teraz nie obchodzi mnie punkt Af tylko obszar w którym ma wykryć twarz bądź oko Największą bolączką Alfy to bardzo kiepski LCD. Po Canonie ciężko się przyzwyczaić bo podgląd jest dziwaczny. Wypala biele, spłaszcza obrazek więc trzeba to z czasem wyczuć

Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
    A jak oceniasz skuteczność AFu względem canona (jakiego) na jasnych stałkach?
    Miłego dnia
    moja www

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
    A jak oceniasz skuteczność AFu względem canona (jakiego) na jasnych stałkach?
    W Canonie 6D robiłem tylko środkowym. Mialem z 90%trafionych ale zawsze czuwałem nad Af żeby pomóc trafić Na bocznych w tańcu Af nie istniał. W Sony mam 99,99% trafionych. Aparat na 10000fot moze z 4razy źle ustawił Af. Na Samyang 14 2.8 za to Af gorzej działa. Pompuje na rogach kadru i trzeba też się skupić nad pracą Af

W Canonie 6D robiłem tylko środkowym.
    W Sony mam 99,99% trafionych.
    Ponownie napiszę Porównujesz najsłabsze FF body Canona i to stare, z najlepszym i nowszym body Sony.
    To nie świadczy o tym że bezlustra sa super, tylko że 6D nie jest rewelacyjne.

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Ponownie napiszę Porównujesz najsłabsze FF body Canona i to stare, z najlepszym i nowszym body Sony.
    To nie świadczy o tym że bezlustra sa super, tylko że 6D nie jest rewelacyjne.
    6d w swojej cenie jest świetnym sprzętem. Af boleję ale dawał radę. Tu komfort mam taki że o Af nie trzeba się martwić praktycznie wcale. Ciekaw jestem jak nowy ML Canona wypadnie, bo jak kolega wyżej napisał że pół na pół trafia w przypadku 50 1.2 ? Zobaczymy jak się to rozwinie

6d w swojej cenie jest świetnym sprzętem. Af boleję ale dawał radę.
    W centrum. AF w bezlustrach działa także po bokach.

Gdzies tu (na forum) ktoś pisał o 6D jako o puszcze profi. To jaki FF Canona jest amatorski? Jest cos niżej niż 6D?
    Cały problem w tym, że ludzie poprzechodzili z Canona na Sony A7 bo był tańszy. Teraz A7mk3 jest mocno poprawiony, a 6D jest jaki był.
    Cały czas porównuje się tu jabłka z gruszkami, body z różnych lat, z nie odpowiadających sobie serii itd. Robiąc takie zestawienia można sobie manipulować jak się chce.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 28-10-2018 o 23:18

Uprawnienia umieszczania postów