Strona 26 z 414 PierwszyPierwszy ... 1624252627283676126 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 4133

Wątek: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie Odp: Canon EOS R

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
    Nie odbieraj p.Janowi wiary, tam powinny być prostokąty.

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

A czy przypadkiem te styki na tylnej soczewce nie wpływają na bokeh w 85/1.2? Tam są takie fajne ścięte kółka, coś w stylu litery "D".
    Miłego dnia
    moja www

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
    A czy przypadkiem te styki na tylnej soczewce nie wpływają na bokeh w 85/1.2? Tam są takie fajne ścięte kółka, coś w stylu litery "D".
    Ścięcia bokeh to nie przez styki na soczewce, bo te raz, że są w tej części rzutu obrazu poza prostokątem matrycy.
    Dwa wynikają z jasności - wielkości otworu wziernego tubusu po prostu patrząć z brzegu przez tubus zachodzi przeciwległa kraweź tubusu/rury.

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Portal dpreview to ludzie z całego świata, sporo z USA.
    Wypowiedziom/postom można przydzielać "like" co pozwala sortować/ograniczać/segregować czytanie postów .

W zakładce Canon EOS R Talk jest wątek "kupić R teraz, czekać, "olać" czy przejść do innego systemu.
    Ma teraz po 3 dniach 125 postów, najwięcej 27 "like" ma bardzo "agresywna" krytyka działać Canona
    https://www.dpreview.com/forums/post/61624779

jp
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    Portal dpreview to ludzie z całego świata, sporo z USA.
    Wypowiedziom/postom można przydzielać "like" co pozwala sortować/ograniczać/segregować czytanie postów .

W zakładce Canon EOS R Talk jest wątek "kupić R teraz, czekać, "olać" czy przejść do innego systemu.
    Ma teraz po 3 dniach 125 postów, najwięcej 27 "like" ma bardzo "agresywna" krytyka działać Canona

jp
    i jak na kazdym forum internetowym, najwiecej w takich watkach udzielaja sie wszelkiej masci onanisci i fanboje (Canona badz wlasnie nie), drama queens i pieniacze...

a ludzie o stonowanej opinii jakos odpuszczaja sobie takie watki...
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    i jak na kazdym forum internetowym, najwiecej w takich watkach udzielaja sie wszelkiej masci onanisci i fanboje (Canona badz wlasnie nie), drama queens i pieniacze...

a ludzie o stonowanej opinii jakos odpuszczaja sobie takie watki...
    Częściowo masz rację ale nie do końca się z Tobą zgadzam, sporo współpracowałem z "innym", amerykanami itd.
    Mają trochę inne spojrzenie.

Myślę, że posty w tym wątku oddają jednak rozczarowanie wyznawców Canona, (po produktach Sony i prezentacji Nikona) oczekiwania były większe.

jp
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

jp
    Ale po co ? Rozumiem robisz aparatem z milionowym przebiegiem trzeba zmienić - OK. Czekać? Skoro czekasz - znaczy nie potrzebujesz. Olać? Jak masz dobry aparat, to po co wywalać grubą kasę na nowy? Przejść do innego systemu. Co ? Po co, jak, dla czego? Focha strzelić na Canona i kupić Sony. A jak się okaże, że zdjęcia z nowego są takie same i żeby ktoś je "podziwiał" to trzeba je podpisywać, czym zostały zrobione, przy każdej publikacji.
    Współczesny marketing przypomina film "Oni żyją"

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Myślę, że posty w tym wątku oddają jednak rozczarowanie wyznawców Canona, (po produktach Sony i prezentacji Nikona) oczekiwania były większe.

jp
    Mam na dzieję że się nie obrazisz, że z wrodzonego lenistwa przekopiuję moją odpowiedź z bratniego forum .

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ale co mnie obchodzi co ma Sony i co zaprezentował Nikon? Dla mnie jeśli te firmy nie wypuszczą czegoś co w fundamentalny sposób zmieni moje możliwości twórcze w zakresie fotografii czy filmu to mi kompletnie grzmi czy jakiś tam ichni aparat trochę mniej szumi albo ma jakąś kolejną mniej lub bardziej użyteczną funkcję. Ja mam kilka kamer i aparatów Canona, dosyć sporo dobrych szkieł i premiera innej firmy musiałaby być prawdziwą bombą atomową żebym się bawił w zmianę systemu.
    Stąd argumenty o tym że Canon czegoś tam nie ma co ma dajmy na to Nikon kompletnie do mnie nie trafiają.
    Przy czym umówmy się to nie jest tak, że ja w ogóle muszę coś kupić. Ot przyglądam się tej premierze z większą ciekawością niż dotychczas bo wyglada na to że chyba zrobili aparat do moich potrzeb, a moje aparaty są już technologicznie średniowieczem i pasowałoby coś wreszcie kupić. Niestety dotychczasowe premiery Canona w zakresie puszek najdelikatniej mówiąc pasjonowały mnie na równi ze wzrostem trawnika przed domem .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 12-09-2018 o 13:12
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony
    Miasto
    Krasnystaw

Oczywiście, moje oczekiwania były większe, szczególnie w stosunku do możliwości filmowych. Dużo nie filmuję, ale bardzo mi zależało na 4K (bez cropa). Prawie cała moja "twórczość", foto jak i filmowa, ląduje na monitorze ( UHD 32"). Szykowałem powrót do C i chyba się skuszę na R, albo poczekam na Rmk2 i na ten czas spróbuję A7iii.
    Cierpię na chroniczny brak wolnego czasu i ... talentu.
    R5 ; RF24-105 f4; RF35 f/1,8; RF50 f1.8; RF14-35 f4; EF50 f1.4; EF85 f1.8; EF70-200 f4IS; EF135 f2; 430EXII; RF 100-400 f5.6-8

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Mam na dzieję że się nie obrazisz, że z wrodzonego lenistwa przekopiuję moją odpowiedź z bratniego forum .
    Masz tak samo ja. Czyli jesteś wyznawca Canona. LOL

Strona 26 z 414 PierwszyPierwszy ... 1624252627283676126 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów