Akurat R-ka raczej nie ma typowej Canonowi ergonomii? Z drugiej strony fajnie ze szukają wśród innych rozwiązań.
W jedynce mk2 LV dziala sprawnie. Wg mnie bardzo duża roznica dla niej na korzyść w stosunku do mk1. Czasem używam ale nie do akcji. Choć przeciez wtedy jest największy fps: 16fps vs 14fps. Szybciej mi sie steruje majac przy oku niz patrzac na tylny ekran. Plus wplyw na baterię. Teraz w dzien (powiedzmy 8-10h) moge zrobic 2500+ zdjec bez zmiany baterii. Kiedys mialem Sony A99 i 4 a pozniej 6 akumulatorów zeby zrobic tyle samo zdjec. 3 można miec naraz włożone (2 w gripie + 1 w body). To oznaczaloby ze do ML musialby dojść grip... rozmiar istotnie rośnie. Choc mi to akurat nie przeszkadza. Stado :-) baterii juz tak. Doświadczyłem tego na wyjazdach majac ze sobą A6300. Druga sprawa to jeden slot na karty pamieci. Wydaje sie ze ile tych zmian mize byc? ... ze to takie gadanie...☺ A w trakcie kilku h wychodzi ich kilka. I najczęściej w trakcie "akcji dnia". Tak wlasnie mialem jak lwica kilkanaście metrów ode mnie nagle zaatakowała gnu. A ja mam korpus przy oku i info ze właśnie miejsce na karcie sie skonczylo i 2 aku w gripie takze umiera...