Pokaż wyniki od 1 do 10 z 678

Wątek: Bezlusterkowce Nikona

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Domyślnie Odp: Bezlusterkowce Nikona

Cytat Zamieszczone przez miszak Zobacz posta
    Tak się zastanawiam. Zetka jest prawie wielkości lustrzanki. Podobnie np. G9 z malutką matrycą. Idąc tym trendem za chwilę ML będzie wielkości lustrzanki. Po jaką cholerę robić przejściówkę zamiast zrobić body dostosowane do obiektywów od dslr? Gdyby NIKON tak zrobił miałby zbyt na swoej ML wśród swoich fanów zapewniony. Canon pójdzie droga nikona czy po rozum do głowy?
    Przecież napisałem niedawno, że za chwilę lustrzanka (np. 5d) będzie lekkim kompaktowym body wobec bezlustra. Tym samym moje dylematy nt. lekkiego sprzetu w podróży odchodzą w niebyt. To tak samo jak z analogami versus cyfra - nawet największe body analogowe stało się leciutkim wobec cyfrowych kropów.

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    Przecież napisałem niedawno, że za chwilę lustrzanka (np. 5d) będzie lekkim kompaktowym body wobec bezlustra. Tym samym moje dylematy nt. lekkiego sprzetu w podróży odchodzą w niebyt. To tak samo jak z analogami versus cyfra - nawet największe body analogowe stało się leciutkim wobec cyfrowych kropów.
    dokupiłem fuji by mieć lżej/mniej, jeśli te nowe cuda będą jak lustra to naprawdę nie mam pojęcia kto jest targetem dla tego sprzętu
    bo gadżeciarze nie zapewnia stałych dochodów

dla mnie ideałem byłoby 5dmk3 wielkości 100D i nie ma dla mnie znaczenia czy będzie tam lustro w środku czy nie
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    dla mnie ideałem byłoby 5dmk3 wielkości 100D i nie ma dla mnie znaczenia czy będzie tam lustro w środku czy nie
    Był taki moment, że dokupiłem właśnie 100D. I zgodzę się z Tobą, że byłby to aparat idealny, gdyby go nieco dociążyć (lepsze materiały obudowy np.). Niestety puściłem do ludzi, bo jednak trochę się do pełnej klatki przyzwyczaiłem, no i właśnie nieco za lekki był (w sensie wyważenia). Może też tędy droga dla lustrzanek w najbliższej przyszłości, żeby je nieco zmniejszyć do tego, czym pierwotnie miały być bezlustra...
    Ostatnio edytowane przez tomfoot ; 27-08-2018 o 16:16

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    dokupiłem fuji by mieć lżej/mniej, jeśli te nowe cuda będą jak lustra to naprawdę nie mam pojęcia kto jest targetem dla tego sprzętu
    bo gadżeciarze nie zapewnia stałych dochodów
    Ja się przesiadłem na ML po wielu latach z lustrem również bynajmniej nie dlatego, że jakoś specjalnie znienawidziłem to klapające lustro w środku, tylko miałem dość wielkości tego systemu.

I teraz jak wyszła A7III oczywiście miałem pokusę i nawet możliwość przesiąść się z powrotem na FF, ale popatrzyłem sobie jakiej wielkości jest A7III + 24-105 G i od razu mi przeszło... Ja również nie za bardzo wiem gdzie to idzie - przynajmniej jeżeli chodzi o wielkość. Za chwile Sony ma ogłosić A7000 lub coś w tym stylu i głosy (a ich nie brakuje) żeby było to APS-C w body od A9 są dla mnie po prostu kompletnie niezrozumiałe.

p,paw
    https://pawel.online | R5mk2 | RF 14-35 f/4 L | RF 24-105 f/4 L | RF 70-200 f/4 L| RF 100-500 f/4.5-7.1 L | RF 50 f/1.8 STM | RF 1.4x | Na blogu: Nowy Jork

Uprawnienia umieszczania postów