Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1329

Wątek: Canon EOS 6D Mark II - oficjalnie

Mieszany widok

Początki nałogu
    Miasto
    022

Domyślnie Odp: Canon EOS 6D Mark II - oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
    Dzięki za fatygę. Wygląda na to, że SET ustawia punkt środkowy tylko przy domyślnym wywołaniu funkcji wyboru punktu AF - czyli guzikiem z symbolem punktów AF. Co jest opisane w tych fragmentach instrukcji, które podałeś.
    Skąd pomysł na przesiadkę z 5d3 na 6d2?
    Jest zauważalna różnica?

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Domyślnie Odp: Canon EOS 6D Mark II - oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez p0lish Zobacz posta
    Skąd pomysł na przesiadkę z 5d3 na 6d2?
    Jest zauważalna różnica?
    Powodów było kilka. m.in.
    1) Moja 5-tka miała spory przebieg i potrzebowałem czegoś nowszego. W przyszłym roku i tak musiałbym coś kupić - do wyboru 5dmk3 z małym przebiegiem, nowy 6d mark II lub 5dmkIV
    2) Gibany ekran
    3) Pokładam pewne nadzieje w ostrzeniu przez LV, ale to jeszcze muszę potestować w bardziej "bojowych" warunkach
    4) Mniejsza i lżejsza puszka - kiedyś przez pół roku miałem 6d i bardzo mi się podobało to, że był bardziej kompaktowy niż seria 5d. Niestety AF mi nie wystarczał.

i 2 powody, które dla prawdziwych photography i prawdziwych artystów będą trochę śmieszne
    5) wreszcie mam filmiki swoich dzieciaków, na których ich buzie są ostre, nawet jak się ruszają a przesłona to f2. Oczywiście, że lepiej trochę przymykać, ale chodzi mi o to, że jest taka możliwość.
    6) mogę sobie zrobić ostre, skomponowane tak jak chce zdjęcie z rodziną, czy znajomymi i...ja też na nim jestem.

...pomyślałem, że dam szansę nowej 6d mk2. Jak się nie sprawdzi to wrócę do 5d mk3 albo szarpnę się na 5d mk4. Jakąś bardziej rozbudowaną opinię obiecuję wrzucić za jakiś czas.
    Miłego dnia
    moja www

Uprawnienia umieszczania postów