Pokaż wyniki od 1 do 10 z 271

Wątek: Czy nadchodzi zmierzch lustrzanek ?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Czy nadchodzi zmierzch lustrzanek ?

A najnowszym produktem nowej strategii jest różowy korpus M100. Wygląda na to, że na początek będzie równoległy rozwój luster i bezluster w niższym segmencie (bardziej konkurencja m 4/3 niż z A7). Do śmierci lustrzanek jeszcze daleka droga. Ciekawe jak rozwiążą problem bagnetu dla pełnej klatki.

Domyślnie Odp: Czy nadchodzi zmierzch lustrzanek ?

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    A najnowszym produktem nowej strategii jest różowy korpus M100. Wygląda na to, że na początek będzie równoległy rozwój luster i bezluster w niższym segmencie (bardziej konkurencja m 4/3 niż z A7). Do śmierci lustrzanek jeszcze daleka droga. Ciekawe jak rozwiążą problem bagnetu dla pełnej klatki.
    Zależy co masz na myśli pod hasłem "śmierć"? ;-)

Jeżeli to, że lustra znikną z rynku to oczywiście jeszcze długo pozostaną.
    Natomiast to, że staną się mniejszością w wolumenie sprzedaży nastąpi w niedalekiej przyszłości. Patrząc na Japonię już ten puntk się zbliża 7:4 czyli za chwilę będzie 6:5 i potem 5:6. Co by nie mówić o zaletach lustrzanek jest to opcja schodząca. Szybciej w segmencie amatorskim. Wolniej w specjalistycznych obszarach wymagających na przykład supertele bo tu jeszcze długo w bezlustrach będzie słabo. Jeden SONY 400/2,8 wiosny nie zrobi.
    Miłośnicy lustrzanek mogą się okopywać nie wiem jak ale to tylko kwestia czasu kiedy Canon i Nikon zdecydują się na poważny krok w kierunku mirrorless i bardzo szybko sytuacja się zmieni.
    KAWAŁEK MOJEGO ŚWIATA - http://bodak.manifo.com

Uprawnienia umieszczania postów