Cytat Zamieszczone przez Eberloth Zobacz posta
Wyciąganie fot z szuflady = "zobaczcie jaką zaje... fotę zrobiłem 10 lat temu". I być może nawet tę fotę uda się lepiej lub gorzej dopasować do tematyki konkursu. Odwrotna sytuacja - ogłoszenie tematu i wykonanie pracy w trakcie trwania konkursu wymaga kreatywności. Odrywamy d[u]p[y] od foteli, oczy od monitorów i robimy zdjęcie. W obecnej wersji konkursu można w nim wziąć udział nie biorąc nawet aparatu do reki.
Temat konkursu był trochę pokrętny i kreatywność sprowadzała się bardziej do doboru fotki niż jej zrobienia. Rozumiem rasowych fotografów, którzy brzydzą się taka formułą i oddają pole dupkom, którzy na to idą. W życiu każdego fotografia ma inne miejsce.
Swoją fotkę zrobiłem 22.09.2017 i wywołałem po raz pierwszy pod wpływem tematu konkursu. Na pewno nic świeżego bym nie "wykreował" w czasie przeznaczonym na przesłanie fotki.
Obawiam się, że tematy do szybkiego zrealizowania to raczej typu: "dziecko", "pies", "kot", "starość", "młodość". Czy to zaktywizuje forum?
Wydaje mi się, że dotychczasowe edycje Zadań tematycznych nie poruszyły CB bardziej niż przekomarzanie się odwiecznych adwersarzy Canona i Sony.