Pokaż wyniki od 1 do 10 z 351

Wątek: Sony A7R III

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Sony A7R III

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    No ale Ty masz to co w stopce podajesz, więc sensowne rozwiązanie producenta, który do swojego bezlusterkowca gwarantuje także bardzo dobrej jakości i sensowne gabarytowo szkła. Gdybyś do x pro musiał przez przejściówkę (lub bez) podpinać obiektywy 3x większe od body, to niekoniecznie chyba byłbyś zadowolony?
    Rozmiar puchy nie jest determinowany bezusterkowością. Jak pojawią się odpowiednie szkła i zapotrzebowanie, to i większe puszki się pojawią. w m43 już są.

Compact Camera Meter

i z dużym szkłem: Compact Camera Meter
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Cytat Zamieszczone przez adming Zobacz posta
    Rozmiar puchy nie jest determinowany bezusterkowością. Jak pojawią się odpowiednie szkła i zapotrzebowanie, to i większe puszki się pojawią. w m43 już są.
    Ale to mam rozumieć, że następnym etapem rozwoju bezluster, po usunięciu lustra, będzie powiększanie puszki?
    BTW. Sony a7r III, które jest tematem wątku, faktycznie wygląda najbardziej kuriozalnie pośród wszystkich body. Mogliby jakiegoś designera znaleźć, ale nie takiego który wcześniej projektował klocki.

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    Ale to mam rozumieć, że następnym etapem rozwoju bezluster, po usunięciu lustra, będzie powiększanie puszki?
    Dla tych co chcą większą, to taki etap będzie (ale muszą się w danym ssytemie pojawić adekwatne szkła. W fuji największym obiektywem jest 100-400 ważący jedynie 1,3kg x-t2 spokojnie daje z nim radę). Co nie zmienia faktu, że jednoczesnie małe puszki też będą - dla każdego coś miłego. zobacz na gx80 i g9. czy e-pl9 i e-m1
    Ostatnio edytowane przez grizz ; 13-02-2018 o 12:41
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Dla tych co chcą większą, to taki etap będzie (ale muszą się w danym ssytemie pojawić adekwatne szkła. W fuji największym obiektywem jest 100-400 ważący jedynie 1,3kg
    Na razie, na razie.
    Na horyzoncie jest kloc XF 200/2.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Początki nałogu
    Miasto
    EU

...W fuji największym obiektywem jest 100-400 ważący jedynie 1,3kg x-t2 spokojnie daje z nim radę)...
    Dla mnie to tak spokojnie nie jest. Jak założę grip, to tak.
    Pozdrowienia,
    Paweł

Zdjęcia

Cytat Zamieszczone przez Pawel92 Zobacz posta
    Dla mnie to tak spokojnie nie jest. Jak założę grip, to tak.
    A to już wystarczy? https://www.dpreview.com/news/038080...-stabilization

Początki nałogu
    Miasto
    EU

Nie wiem. Moze. Puszka wydaje się być większa niż X-T2.
    Pozdrowienia,
    Paweł

Zdjęcia

Uprawnienia umieszczania postów