Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Bateria Canon 50D

Domyślnie Odp: Bateria Canon 50D

Cytat Zamieszczone przez Kerry Zobacz posta
    A baterię podtrzymującą pamięć masz dobrą?
    Nie wiem.
    Gdzie jej szukać ?
    Choć tak sobie myślę, że bateria podtrzymująca pamięć (luźne przemyślenie) odpowiada tylko za to by podtrzymywała ustawienia aparatu, a te po wyjęciu akumulatorka BP i zmianie na nowy pozostają bez zmian, czyli raczej jest sprawna.
    Ostatnio edytowane przez Dragon13 ; 02-02-2018 o 23:30

Coś już napisał

W 40D znajduje się obok akumulatorka-widać ją po jego wyjęciu-w takiej plastikowej szufladce,więc w 50D może być podobnie.Spotkałem się kiedyś z analogicznym problemem w kompakcie Canona i ta bateryjka była jego powodem.Sprawdzić nie zaszkodzi...

"wystarczy 30 kliknięć i bateria na wskaźniku wyświetlacza spada do jednej kreski. Maks na ile wystarcza to tak, jak napisałem wyżej, w obecnej temperaturze zewnętrznej muszę wymienić po około 100 pstryknięciach, w pomieszczeniu po około 150."

Gdzie na wskaźniku stanu
    baterii w canonie 50d masz kreski ? ( wskaźnik to pełna bateria ,połowa i rozładowana miga pulsuje)
    Eos- 5d MK 3 + Eos-50d + C 70-200/f2,8 +Extender canon 1,4 III + C 24-70/f4 + C 50/f1,4 + C18-200 / f3,5-5,6 + Speedlite 580EXII

Cytat Zamieszczone przez jerzyp Zobacz posta
    "wystarczy 30 kliknięć i bateria na wskaźniku wyświetlacza spada do jednej kreski. Maks na ile wystarcza to tak, jak napisałem wyżej, w obecnej temperaturze zewnętrznej muszę wymienić po około 100 pstryknięciach, w pomieszczeniu po około 150."

Gdzie na wskaźniku stanu
    baterii w canonie 50d masz kreski ? ( wskaźnik to pełna bateria ,połowa i rozładowana miga pulsuje)
    O tym właśnie pisałem, nie są to kropki, trójkąty, kwadraty, tylko kreski. A Twoja złośliwa uwaga nic konkretnego nie wnosi i nijak ma się do mojego pytania.

Cytat Zamieszczone przez Kerry Zobacz posta
    W 40D znajduje się obok akumulatorka-widać ją po jego wyjęciu-w takiej plastikowej szufladce,więc w 50D może być podobnie.Spotkałem się kiedyś z analogicznym problemem w kompakcie Canona i ta bateryjka była jego powodem.Sprawdzić nie zaszkodzi...
    Zakupiłem nową bateryjkę, choć stara pokazywała napięcie 3,7V (nowa 3,24V), wymieniłem, naładowałem ponownie akumulatorek, zrobiłem testowo całą kartę zdjęć (8GB) z czego 150 klatek z włączoną, wbudowaną lampą błyskową, następnie zmieniłem kartę, nakręciłem 15 min. filmu, a bateria na wskaźniku wyświetlacza ani drgnęła, cały czas pokazuje pełen stan naładowania. Koszt naprawy usterki to całe 6 zł.

Wielkie dzięki za radę, do głowy by mi to nie przyszło - wiszę Ci browarek ;-)

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez Dragon13 Zobacz posta
    Zakupiłem nową bateryjkę, choć stara pokazywała napięcie 3,7V (nowa 3,24V), wymieniłem, naładowałem ponownie akumulatorek, zrobiłem testowo całą kartę zdjęć (8GB) z czego 150 klatek z włączoną, wbudowaną lampą błyskową, następnie zmieniłem kartę, nakręciłem 15 min. filmu, a bateria na wskaźniku wyświetlacza ani drgnęła, cały czas pokazuje pełen stan naładowania. Koszt naprawy usterki to całe 6 zł.

Wielkie dzięki za radę, do głowy by mi to nie przyszło - wiszę Ci browarek ;-)
    Nie ma sprawy-cieszę się,że mogłem pomóc.

Cytat Zamieszczone przez Dragon13 Zobacz posta
    O tym właśnie pisałem, nie są to kropki, trójkąty, kwadraty, tylko kreski. A Twoja złośliwa uwaga nic konkretnego nie wnosi i nijak ma się do mojego pytania.
    Złośliwa - stwierdziłem tylko fakt że żadnych kresek na wskaźniku baterii w canonie 50d nie ma , i zastanów się co ty wypisujesz obrażając innych
    Eos- 5d MK 3 + Eos-50d + C 70-200/f2,8 +Extender canon 1,4 III + C 24-70/f4 + C 50/f1,4 + C18-200 / f3,5-5,6 + Speedlite 580EXII

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów