Leon - od niedawna używam mieszczący się w kieszeni Ricoh grII - jeśli nie przeszkadza Ci "zoom nożny", to warto się nad nim zastanowić.
Leon - od niedawna używam mieszczący się w kieszeni Ricoh grII - jeśli nie przeszkadza Ci "zoom nożny", to warto się nad nim zastanowić.
sony dało dobre ceny na black friday / cyber monday to się załapałem i zostałem nowym użytkownikiem a6300 i sony 18-105 oss. Że fotek robię mało, to zestaw jak najbardziej się sprawdza. Nawet chrzest cykałem (jako ojciec chrzestny) i wyszedł jakościowo bardzo dobrze
![]()
Nie tęsknie za 6dno może troszkę, ale nie na tyle żeby znowu kupować lustro i ff.
SONY
Znamienne, że nikt nie reklamuje w tym wątku Canona M. A producent zrobił wiele, żeby to był rzeczywiście mały system, choć konsekwencją są ciemne szkła (mi to nie przeszkadza). Używam M10 z 22/2, 11-22 i przede wszystkim (!) 28/3.5Przyglądam się M5 i nadchodzącemu M50.
Miodzio? To chyba foty z innego aparatu TU wstawili.
Sprzęt - dekielek z przyległościami.
Fumare humanum est!
Znamienne jest to, że wątek powstał na podstawie artykułu sponsorowanego przez producenta bezluster. Gdyby lustra faktycznie padały, to wydawanie pieniędzy na taki artykuł raczej by nie miało sensu![]()
Ostatnio edytowane przez kmeg ; 09-01-2018 o 16:54
Dlaczego słaba?
W dodatku bardzo wygodna:
1. te same obiektywy (przez przejściówkę)
2. taka sama obróbka
3. taka sama obsługa
Szczerze powiedziawszy, mimo, że mam też Sony (niestety), to nie wyobrażam sobie na dłuższą metę działania w dwóch systemach.
--- Kolejny post ---
Dokładnie, patrz post #15.
Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 09-01-2018 o 17:11
Ostatnio edytowane przez kmeg ; 09-01-2018 o 17:20