Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
Słuchajcie a raczej czytajcie. Kolegę/koleżankę nie interesuje zapewne wasze zdanie na temat wykorzystywania takich urządzeń w fotografii lecz zadał pytanie w kwestii prawnej i polecenia. To, że wam się nie podoba, nie oznacza, że jest do bani i wszystkim się nie podoba.
Ogólnie to święta idą.
Dzięki

Żeby nakreślić jeszcze bardziej temat.

- jedno z moich starych zdjęć, w którym użycie świecy pomogłoby w uchwyceniu i podkreśleniu przebijającego się światła i właśnie do tego konkretnego zabiegu chcę uzyć od czasu do czasu takiej świecy.

Nie zawsze jednak panują odpowiednie ku temu warunki- tutaj były dostateczne. Ogólnie jestem z północy Polski. W górach bywam średnio przez 5 dni w roku i ciężko wstrzelić mi się w dobre warunki z odpowiednim światełkiem i mgłą.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez michalab Zobacz posta
W "zwykłych miejscach", to zależy od tego na kogo trafisz. Ogólnie policja jest wyczulona na tego typu akcje, więc jeśli zauważą to jest duże ryzyko, że się zainteresują. Jest też duża szansa, że jak zobaczą parę młodą i fotografa to odpuszczą, ale
jak będą chcieli to dostaniesz mandat z art. 145 KW - zanieczyszczanie, jak będą mieli gorszy humor lub popyskujesz to skierują sprawę do sądu z art 51. KW - zakłócanie spokoju. Albo wymyślą jeszcze coś ciekawszego.
Dziękuję za odpowiedź.

Czyli rozumiem, że ogółem używanie gdziekolwiek takich świec jest zabronione? Nie chce łamać prawa i fotografować w stresie.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
Wiesz to jest taka klasyka for wszelakich. Gość pyta jaką kupić wiertarkę, a dostaje odpowiedzi: a po co ci wiertarka?, a może potrzebujesz szlifierkę?, a w ogóle to weź fachowca do wywiercenia dziury, a czy masz uprawnienia do wiercenia dziur i niezbędne pozwolenie?, a czy masz odpowiedni prąd etc. etc. Czasem te dyskusje są ciekawsze niż niejeden kryminał ....
Tak jest, lecz jedyne rozsądne rozwiązanie to ignorowanie takich zachowań