Zobacz wyniki ankiety: Które zdjęcie sie najbardziej podoba - RAW 1

Głosujących
24. Nie możesz głosować w tej sondzie
Ankieta wielokrotnego wyboru
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Wątek: Konkurs popRAWka na 3 fora :) - głosowanie, konkurs 1, plik z olka

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Konkurs popRAWka na 3 fora :) - głosowanie, konkurs 1, plik z olka

To mój pierwszy post na CB więc witam wszystkich serdecznie. Wziąłem udział w tej zabawie, która, jak się okazuje, na pozostałych forach wywołuje wiele emocji związanych z regulaminem. Dotyczy to przede wszystkim usunięcia tej nieszczęsnej chmurki nad wieżą. Rozumiem, że tego typu zabiegi zostaną w nowym regulaminie doprecyzowane. Ja wywołałem tego rawa w DxO PhotoLab, rawera który wreszcie doczekał się korekcji lokalnych, a zwłaszcza nieocenionego narzędzia U-Point, które oczywiście wykorzystałem przy obróbce. W związku z tym mam pytanie, czy korekcja lokalna, w tym korekcja z wykorzystaniem U-Point, która działa zupełnie inaczej jak gradienty kołowe w Lr, również będzie dopuszczona w nowym regulaminie. Tak na marginesie, po lekturze postów na pozostałych dwóch forach wydaje mi się, że napisanie regulaminu satysfakcjonującego wszystkie strony wydaje się być trudniejsze, niż wywołanie rawa :-)
    Pozdrawiam!

Domyślnie Odp: Konkurs popRAWka na 3 fora :) - głosowanie, konkurs 1, plik z olka

Cytat Zamieszczone przez Wieslaw18 Zobacz posta
    To mój pierwszy post na CB więc witam wszystkich serdecznie.
    Witamy @adming - dlaczego licznik pokazuje 0 postów? To o tyle istotne, bo może jest problem, a będą czyszczone konta z 0 postów. Stare bo stare, ale może błąd występuje też gdzie indziej.

Cytat Zamieszczone przez Wieslaw18 Zobacz posta
    DxO PhotoLab, rawera który wreszcie doczekał się korekcji lokalnych, a zwłaszcza nieocenionego narzędzia U-Point, które oczywiście wykorzystałem przy obróbce. W związku z tym mam pytanie, czy korekcja lokalna, w tym korekcja z wykorzystaniem U-Point, która działa zupełnie inaczej jak gradienty kołowe w Lr, również będzie dopuszczona w nowym regulaminie.
    Na pewno regulamin zostanie zaktualizowany i zostanie zwrócona wszystkim uwaga na zmiany w stosunku do wersji 1.0 regulaminu.
    Dzięki za wskazanie kolejnego, potencjalnie konfliktowego miejsca. Dam to na forum, głównie olka pod dyskusję.
    Nikony, Canony (EOS 50e, AE1, AV1, T70) Olympus, Pentaxy, Minolta, Leica, Hasselblad, Rolleiflex, Voigtlander, FKD (Praktica, Zenit, FED, Zorkij, Kiev, Smiena i to nie wszystko)

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Witamy @adming - dlaczego licznik pokazuje 0 postów? To o tyle istotne, bo może jest problem, a będą czyszczone konta z 0 postów. Stare bo stare, ale może błąd występuje też gdzie indziej.
    Bo jest napisany w forum w którym posty nie są zliczane? Strzelam.

Uprawnienia umieszczania postów